Založ si blog

Machaj a Jančkárová-znovu sa pýtam.

Napísal som blog, v ktorom som sa pýtal prečo si RTVS zavolala do večernej diskusie o RTVS iba protivládne orientovaných 3 „diskutérov“ :

  • Machaja
  • Jaurovú
  • Jančkárovú.

Pýtal som sa, či je férové aby proti nim postavili iba pána Michelka, ktorého rétorické schopnosti sú slabšie.

Pýtal som sa, prečo RTVS nepozvala napríklad k Machajovi bývalých riaditeľov – Igora Kubiša či Jaroslava Rezníka ml.

Pýtal som sa, prečo RTVS ku „moderátorke“ Jančkárovej nezavolala aj bývalé moderátorky ako Lenka Eremiášová Meyerová, Anka Žitná, Erika Vincoureková.

Pýtal som sa, či pomerom 3 ku 1 v neprospech podporovateľov vládnych zmien a týmto jednostranne poňatým okruhom diskutérov chce RTVS presvedčiť o svojej vyváženej verejnoprávnosti – alebo naopak o svojej zaujatosti voči vláde a národne koncipovanej kultúre.

Pýtal som sa. Nič viac. – A viete, akú som dostal odpoveď ? Nuž, odpoveďou je NIČ. Môj blog, ktorý mal za dve a pol hodiny čítanosť 1500 čitateľov z titulky zrazu zmizol. Asi ho vzal čert. A tak sa teda znovu pýtam – prečo sa RTVS usiluje svoju verejnoprávnosť ďalej ešte viac pošpiniť ? To už akákoľvek profesionálna etika v RTVS neexistuje ? To fakt ?

PS: Dostanem tu priestor na pýtanie aspoň po najbližších 24 hodín-alebo zase „zmiznem“ ? Je mediálny priestor vymedzený iba na propagáciu protivládnych demonštrácií a na to, aby novinári verejne nadávali do „debilov“ podpredsedovi parlamentu Slovenskej republiky -alebo trocha toho priestoru zostalo aj občanom, čo sú tu v početnej prevahe ?

PS: Možno tieto blogy majú predsa len nejaký zmysel. Možno si iba namýšľam, no nazdám sa, že to bolo zásluhou práve dvoch článkov, čo tu o besede na RTVS boli uverejnené, – že sa napokon do diskusie dostal aj ďalší predstaviteľ vlády – pán Machala a že sa obsadenie diskusie aspoň trochu vylepšilo na skóre 3 opoziční ku 2 vládnym zástupcom. Ak by to tak bolo, potom by som mal aspoň na chvíľu pocit dobre vykonanej práce.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

bytča, polícia

Predbežné výsledky pitvy vylúčili cudzie zavinenie smrti muža, ktorého telo našli v derivačnom v kanáli v Bytči

11.05.2024 09:50

V súčasnosti polícia vykonáva potrebné úkony, ktorých cieľom je zistiť totožnosť muža.

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30, aktualizované: 09:35

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2860218x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie