Založ si blog

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov zaplatili vlastným „životom“ a za ktoré padlo za „Slovensko“ aj hnutie Slovensko. Je to víťazstvo totálnej protificovskej mobilizácie. Je to víťazstvo dobre organizovanej protificovskej totality. Ale je to víťazstvo. Preto bez irónie, ešte raz blahoželám.

A teraz to horšie, čo Šimečku a najmä jeho riadiacich dôstojníkov v Bruseli nepoteší. Do spoločného progresívno -liberálneho mešca totiž Šimečkovci prispeli len čosi viac ako tretinou mandátov. VäČŠINU SLOVENSKÝCH MANDÁTOV v europarlamente ZÍSKALA ĽAVICA a NÁRODNIARI. Voľby sa totiž skončili víťazstvom sociálnych demokratov zo Smeru a Hlasu a národniarov z Republiky v pomere 8 ku 6. V slovnom vyjadrení osem ku šesť. Posledný mandát je pre konzervatívcov z KDH. Hoci formálne je tento mandát neutrálny a na Slovensku v praktickej politike bližší ku národniarom a ľavici, pravda je, že vzhľadom na aktuálnu začlenenosť KDH v ľudoveckej europarlamentnej frakcii je to viac hlas v prospech status quo v Bruseli ako proti nemu. Lexmanová bude v Bruseli asi viac na strane von der Leyenovej z CDU/CSU ako proti nej. Aj keby nechcela, bude musieť.

-No nech. Aj pomer 7 za bruselský status quo a 8 proti nemu je síce tesné, no predsa len víťazstvo ľavice a národniarov. V prípade fiktívneho zostavovania vlády by vládu nad reprezentáciou slovenských záujmov mali aj v EP ficovci.

Ak sa pozrieme na výsledky eurovolieb podrobnejšie, cez percentá voličov, hlasujúcich za národniarov a ľavičiarov a hlasujúcich za progresívnych liberálov, potom je víťazstvo „národnej ľavice“ úplne jasné: Smer 24,8%, Republika 12,5% a Hlas 7,2%. Spolu je to 44,5% hlasov. Oproti nim 27,8 % hlasov pre progresívnych liberálov z PS , – to je fakt málo, máličko. Pomer 44,5 ku 27,8 je jasný. Pre tých, čo chceli presvedčiť svet, že na progresívno-liberálnych demonštráciách v Bratislave je na ulici „vôľa väčšiny“, je to priam DEBAKEL. Politologicky nezmyselné spojenie s kádeháckymi 7,2% by veľmi opozícii nepomohlo: dostali by sme ním iba 35%. Oproti 44,5 je aj 35% málo. Veru málo.

Slováci vo voľbách do Europarlamentu Brusel nepotešili. Svet znovu vidí, na čej strane je Slovensko. Na strane takej európskej integrácie, ktorá sa opiera o hodnoty MIERU a tradičnej obojstranne výhodnej výmeny tovarov, služieb, kapitálu a ľudí. Slováci svetu ukázali, že napriek všetkej tej domácej a zahraničnej zlobe nepopustia. Slováci ukázali, že spolupráca na všetky svetové strany /vrátane Ruska a Číny/ a suverenita štátu sú pre ne posvätné hodnoty. Tak to bolo, je a tak to aj zostane.

Včera v Košiciach pochodovalo 40 tisíc neviditeľných ľudí !

23.09.2024

Včera bol v Košiciach občiansky pochod za život a za rodinu. Podľa organizátorov sa na ňom zúčastnilo asi 40 tisíc ľudí a na chodníkoch im tlieskalo aspoň raz toľko ľudí. Spolu pokojne aj 100 tisíc ľudí. Viac ľudí už v Košiciach bolo azda iba pri príchode Horthy Miklósa v 1938. Tí včerajší demonštranti však boli NEVIDITEĽNÍ. Až na malé výnimky sa do [...]

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Medvede prešli Huliakovi cez rozum

02.09.2024

Končí sa leto. Je čas pomaly bilancovať stav môjho lesa. Nuž nebolo to bohviečo. Takmer žiadne čučoriedky, brusnice či maliny. Horúčavy ich spálili ešte vo vývoji. A hríby ? Pod 900 m na Liptove iba kuriatka, modráky, suchohríby, plávky-aj to v neobvykle malom množstve. Za hríbami smerkovými /“dubákmi“/ sa bolo treba štverať k hornej hranici lesa, na [...]

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 786
Celková čítanosť: 3018674x
Priemerná čítanosť článkov: 3841x

Autor blogu

Kategórie