Založ si blog

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu.

Akékoľvek nesúrodé zhromažďovanie voličov, ktorí sa odlišujú v tom, čo chcú a na moment ich spája iba to, že vedia, čo nechcú, – dlho nevydrží. Každá takáto totálna mobilizácia konzervatívcov s liberálmi, demokratov s progresívcami, umiernených s radikálmi, akýkoľvek takýto totalitný protificovský jednotný front by v prípade úspechu, – nedajbože v prípade spoločnej vlády – vyústil iba do starých známych večných nezhôd a v krátkom čase k rozkolu. Matovič svoju kritiku šimečkovskej kampane zacielil samozrejme pragmatickejšie. Podľa neho -ak by tých pár stoviek či tisíc pravicových voličov neskončilo pri PS ale hodilo lístok v prospech SaS, Slovenska či Demokratov, vyústilo by to do väčšieho počtu opozičných mandátov než má dnes v europarlamente osamelá PS. Je to pravda, no nie úplná.

Sila protificovského opozičného tábora je totiž početne limitovaná. Ani tou najsilnejšou mobilizáciou neprekročí protificovský tábor hranice 35 %. Výnimočne, pri mobilizačnom zlyhaní ľavice a národniarov nedosiahne viac ako 40%. Uzavretý počet 35% voličov protificovskej opozície nemožno zväčšiť. Protificovských voličov možno nanajvýš iba prelievať z jednej opozičnej strany do druhej, preháňať ich z jedného prasačieho chlievika do druhého, no žiadne čary nič nezmenia na fakte, že ich v konečnom dôsledku bude spolu nanajvýš iba 35%.

Manévrovanie protificovského tábora pripomína aktuálne manévre ukrajinskej armády. Aj tá, podobne ako antificovci, kúzli so zálohami. Presúva rezervy z jedného miesta frontu na druhý, -no žiadne čary celkovú početnosť ozbrojených síl Ukrajiny nezvýšia. Banderovcom to začalo horieť pri Časov Jare -tak tam poslali sily od Charkova. Potom im začal horieť front pri Charkove, tak im neostalo iné, iba vrátiť rezervy späť ku Charkovu. Front pri Charkove stabilizovali , no pravdepodobne za cenu straty strategicky dôležitého Časov Jaru a následne Slavjanska a Kramatorska. Jednoducho -šibrinkovanie s početne ohraničenými ľudskými zdrojmi dlhodobý zisk neprinesie. Triky Ukrajincov rovnako ako triky šimečkovských opozičníkov sú iba márnosť. Márnosť nad márnosť. A ešte k tomu poriadne „šedivá“márnosť.

Mudrovanie kadejakých v súkromí protificovsky naladených „politických analytikov“, politológov, sociológov o akejsi zmene politickej mapy SR po eurovoľbách je smiešne. Iba si tým znižujú už aj bez toho veľmi nízky odborný kredit. Žiadne zjednotenie antificovcov pod zástavou šimečkovských progresívcov a liberálov k ničomu podstatnému nepovedie. Iba ak obnove vnútroopozičných hádok a intríg.

Protificovci majú dva fatálne problémy. Po prvé, limitovanosť ľudských zdrojov medzi voličmi /vyplývajúcu nie iba z demografie ale najmä z národnej histórie a národného povedomia Slovákov/ a po druhé ideologickú nesúrodosť, odlišnosť dlhodobých triedno-skupinových záujmov a svetonázorových hodnotových orientácií.

Rozdielnosť v pohľade na svet existuje aj vo vládnom, keď chcete vo ficovskom tábore. Tri-štyri strany v tomto ľavicovo-národniarskom tábore vedia byť k sebe dosť zlé, vedia byť dosť egoistické. Nejde však medzi nimi o jadrový triedny konflikt a už vôbec nie o konflikt svetonázorový. Veď sú to dve sociálnodemokratické strany, ktoré momentálne fungujú samostatne, no nikde nie je vylúčené, že sa v prípade potreby nespoja do jednej aspoň volebnej sociálnodemokratickej „strany“ resp. volebnej koalície Smer+Hlas.

Iba o máločo ďalej majú k sebe dve národné strany, prichádzajúce pri tvorbe slovenských vlád do úvahy: SNS a Republika. Odlišujú sa vraj iba v medzinárodnej akceptovateľnosti resp. v miernosti a radikálnosti. Nech je akokoľvek, pud politickej sebazáchovy môže aj tieto strany prinútiť aspoň k tomu, čo by sa dialo v prípade volebnej „strany“ či koalície u sociálnych demokratov.

V EP bude mať pro-slovenská ficovská partia jednoznačne navrch. Ona je jednoznačne skutočným víťazom slovenských eurovolieb. Mňa osobne teší, že v Bruseli budú hájiť slovenské záujmy ŠTYRIA „VLČÁCI“: Blaha. Kaliňák, Uhrík a Mazurek. /Aj keď sa rád dám príjemne prekvapiť aj umiernenými ako Beňová. Ondruš, Laššáková a Neveďalová/. Štyria slovenskí „vlčáci“ sú zárukou., že aj keď nebudú mať Slováci silu sa do nemecko-francúzskych pravicových zadkov poriadne zahryznúť, budú tam aspoň brechať. Riadne nahlas brechať okolo nôh a znervózňovať pánov eurovládcov, až im z toho zle bude.

Možné je však aj to, že nezostane iba pri brechaní. Aj keď o tom naše médiá zatiaľ taktne mlčia, druhou najpočetnejšou politickou skupinou v EP je totiž 156 europoslancov zo skupiny nezaradených a rôznych národniarskych zoskupení. /Po prirátaní protibruselskej ľavice by to bolo dokonca 192 poslancov- a to by bola najsilnejšia frakcia v EP/. Ak by sa táto sila dokázala aspoň ad hoc koordinovať , bol by to hneď iný Brusel. A v ňom by sa tí naši 8 statoční cítili ako vlci v lese. Dokázali by pre Slovensko aspoň čo-to aj uloviť.

Nuž a veď o to ide. Aby sme v Bruseli neboli už iba dojné ovečky ale tu a tam aj riadni zubatí „vlčáci“.

Včera v Košiciach pochodovalo 40 tisíc neviditeľných ľudí !

23.09.2024

Včera bol v Košiciach občiansky pochod za život a za rodinu. Podľa organizátorov sa na ňom zúčastnilo asi 40 tisíc ľudí a na chodníkoch im tlieskalo aspoň raz toľko ľudí. Spolu pokojne aj 100 tisíc ľudí. Viac ľudí už v Košiciach bolo azda iba pri príchode Horthy Miklósa v 1938. Tí včerajší demonštranti však boli NEVIDITEĽNÍ. Až na malé výnimky sa do [...]

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Medvede prešli Huliakovi cez rozum

02.09.2024

Končí sa leto. Je čas pomaly bilancovať stav môjho lesa. Nuž nebolo to bohviečo. Takmer žiadne čučoriedky, brusnice či maliny. Horúčavy ich spálili ešte vo vývoji. A hríby ? Pod 900 m na Liptove iba kuriatka, modráky, suchohríby, plávky-aj to v neobvykle malom množstve. Za hríbami smerkovými /“dubákmi“/ sa bolo treba štverať k hornej hranici lesa, na [...]

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 786
Celková čítanosť: 3018676x
Priemerná čítanosť článkov: 3841x

Autor blogu

Kategórie