Založ si blog

Z pozostalosti pána Reného

Našli sme v zásuvke starého písacieho stola zápisky z ciest nášho nebohého príbuzného, pána Reného. Korešpondujú so zbierkou hrnčekov, ktoré si priviezol z ciest po starom predcovidovom svete. Po tom veľkom a voľnom svete, v ktorom stačil na cestovanie pas a kreditka. Len občas boli treba aj víza či nedajbože potvrdenie o očkovaní proti nejakej veľmi škaredej tropickej chorobe.

Takto jednoducho pán René v priebehu troch desaťročí (1991-2020) precestoval okolo 170 krajín zo 193 členských krajín OSN. O každej z navštívených krajín napísal svoje príhody, skúsenosti a postrehy, takže vznikol elaborát s viac ako tisíc stránkami a desiatkami tisíc fotografií na priložených sd-kartách.

Nebohý René zanechal pre nás po sebe značné dedičstvo. Podmienkou toho, aby sme si dedičstvo užili však je, aby sme sa tieto jeho zápisky z ciest pokúsili niekde publikovať. Samozrejme, skúsime túto jeho požiadavku splniť,- aby sme mohli siahnuť na jeho majetok a konečne začali aj my žiť ako prasce v žite.

Aby čitatelia blogov v Pravde veľmi netrpeli a aby tu zostalo trochu miesta aj pre iných blogerov, rozhodli sme sa zápisky z ním navštívených krajín skrátiť na 1 max. 2 strany plus fotografiu hrnčeka z príslušnej krajiny. Nazdáme sa, že to takto bude voči krajinám aj spravodlivé a ako vo futbale tak aj v Reného prezentácii dostane napríklad Andorra rovnakú šancu zaujať prípadných čitateľov ako trebárs Austrália.

René v zápiskoch upozorńuje, že mu nejde o žiaden cestopis, žiadnu bedekrovú či wikipédnu faktografiu. René je vo svojich zápiskoch a úvahách veľmi subjektívny a ako návštevník zo Slovenska je veľmi slovenský. Prepáčte mu to. -René bol už raz taký. Bol to slovenský nacionalista z lazov kdesi medzi Dunajom, Hronom a hustými stredoslovenskými lesmi.

Blíži sa leto a mnohí sa chystajú na dovolenky za hranice. Mnohí však tiež budú musieť zostať doma. Tak ako vlani. Bu´d kvôli biede, alebo kvôli strachu z covidu, alebo kvôli množstvu byrokracie, spojenej s prechodom hraníc. Týmto strachopudom a bedárom aspoń trochu narušíme nudu na Slovensku. Dostanú príležitosť cestovať s nami zadarmo-prstom po displeji.

Majú sa načo tešiť.

S úctou Dedič pána Reného.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2842686x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie