Založ si blog

Ramadán a Fico

Dnes začal posvätný mesiac všetkých moslimov – ramadán. Je to posvätný mesiac aj našich moslimov, žijúcich v Slovenskej republike. Je ich tu niekoľko tisíc. Zaujímavé, že príchod ramadánu nikomu v našich médiách nestál ani len za zmienku. Na druhej strane, sviatky napr. Židov sa v našich médiách pripomínajú, akoby ich tu boli státisíce. No čo už, aspoň vieme, na čom sme.

Ramadán je zaujímavý mesiac nielen z religiózneho hľadiska, ale aj z hľadiska spôsobu života a režimu práce a odpočinku. Moslimovia počas ramadánu po východe slnka nesmú jesť a musia sa postiť až do západu slnka. Len čo slnko zapadne, môžu si konečne doplniť svoju energetickú potrebu – tak, aby s ňou vydržali nielen v noci ale aj cez celý nasledujúci deň. Traduje sa, že postiaci sa moslimovia sú počas ramadánu výbušnejší a bojovnejší. Cítia sa bližšie k bohu a toto všetko dohromady údajne spôsobuje, že v období ramadánu bojujú udatnejšie a častejšie docieľujú víťazstvá. Keď si uvedomíme, že ramadán dnes začal aj pre islamských Čečencov, likvidujúcich posledné ohniská odporu v Mariupole, nie je začiatok ramadánu pre nacionalistov z bataliónu Azov tá najlepšia správa.

Podstatou správnej životosprávy počas ramadánu je zákaz konzumácie potravy cez deň. V tomto zmysle dodržuje ramadán – a to nielen jeden mesiac v roku ale celý rok aj RTVS. RTVS sa stará o to, aby nemalá časť koncesionárov RTVS, hlásiaca sa k opozícii, dodržiavala celoročný pôst – aby sa nedostala k svojej duchovnej potrave – k názorom a myšlienkam vodcu najsilnejšej parlamentnej opozičnej strany – Roberta Fica, nielen cez deň ale až na výnimky – ani v noci. Fico je na RTVS taký nedostupný, ako je nedostupná počas ramadánu potrava pre moslimov. S tým rozdielom, že o odriekaní sa od Fica nerozhodli dobrovoľne jeho priaznivci, ale rozhodla o tom všemocná Rezníkova RTVS.

RTVS sa hanbí za to, ako sa stará o duševné zdravie svojich opozičných divákov a poslucháčov. Preto to všelijako zakrýva a kamufluje. Volá si napríklad do politických diskusií druho-treťoradých funkcionárov Smeru /ktovie prečo, ale najčastejšie Kmeca a Takáča/. Alebo miesto predstaviteľov Smeru si volá aspoň raz do mesiaca utečenca alebo „zradcu“ Smeru librálneho pána Pellegriniho. K nemu ako dokonalé slniečkárske aranžmán si potom voláva ďalšieho liberálneho pána R. Sulíka.- Zdá sa, že RTVS takto poskytuje priestor na psychologický výcvik zručností v oblasti kooperatívneho správania nádejným partnerom v budúcej vláde…

Tak či onak, v politickom ramadáne RTVS je pre slovenské opozičné publikum Fico zakázaný a Pellegríni nielen dovolený ale dokonca slávnostne, ceremoniálne servírovaný.

RTVS dopraje voličom Smeru aj tento víkend ramadán a slniečkárom z Hlasu a SaS riadnu žranicu. Dobrú chuť – slniečkári. Môžete sa pri tých Pellegriniho a Sulíkových liberálnych „orgiách“ aj „zadrhnúť“…A vy „rezníkovci“ tiež.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť zaútočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2849338x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie