Založ si blog

Pravdu, vždy len pravdu – tretia svetová už začala ?

Včera som tu písal o veľkom úspechu armády DNR a RF v dobývaní posledných skrýš banderovcov v Mariupole. Písal som o vyše tisícke príslušníkov ukrajinskej námornej pechoty, ktorí sa vzdali odišli do zajatia ruských síl. Očakával som, že o udalosti , ktorá je bohato dokumentovaná množstvom fotozáberov, videí a nahrávok interview so zajatými vojakmi a dôstojníkmi, poinformujú aj „naše“ médiá. Čakal som zbytočne. Po obede síce masmédiá napokon publikovali „ruské tvrdenie“ o zajatí tisícky Ukrajincov, no s poznámkou, že to ukrajinské zdroje nepotvrdili a že toto tvrdenie teda nemožno nezávisle overiť. No paráda, takže na to, aby sa niekčo naozaj stalo, nestačí, že sa to stalo, ale je potrebné aj potvrdenie od pána Zelenského, že sa to stalo…

Dnes ráno sa nepríjemná udalosť prihodila na ruskej strane. Plavidlo, z ktorého ozbrojené sily RF odpaľovali krídlaté rakety, malý 43-ročný krížnik „Moskva“ /rok výroby 1979/ bol vážne poškodený troma výbuchmi a požiarom. Posádku sa podarilo evakuovať, no oprava krížnika potrvá týždne, možno mesiace. A tu je jadro toho, o čom chcem písať: v ruských médiách, vrátane denníka Pravda, je o tejto udalosti podrobná informácia. Žiadne zatajovanie, žiadne skrývanie nepríjemnej správy pred ruskou verejnosťou. „Glasnosť“ v priamom prenose. – Aký to rozdiel s narábaním nepríjemnou informáciou na Východe a na Západe ! Aký rozdiel v narábaním s PRAVDOU. S tým, ako sa PRAVDY zmocnila napr. moskovská a bratislavská Pravda. /Bratislavská Pravda je pritom asi najslobodnejšie médium v dnešnej SR-ostatné prostriedky masovej informcie, sú ďaleko, ďaleko za ňou-vrátane verejnoprávnej RTVS…/.

Udalosť na palube krížnika „Moskva“ sa teraz podrobne vyšetruje. V hre sú dve základné príčiny: buď išlo o útok na krížnik troma raketami /teda zlyhanie ruskej PVO/ alebo chybu ľudského faktora na palube lode, lajdácke nakladanie s raketami, čo sú na lodi /teda zlyhanie ruského námorníctva/. Obe príčiny sú zlyhaním v ozbrojených silách RF-vyšetrovanie bude tvrdé-ide aj o osobnú zodpovednosť príslušných veliteľov. Udalosť je síce z hľadiska priebehu ďalšieho boja epizodická, no z hľadiska paralelne prebiehajúcej informačnej vojny dosť vážna. Konečný úspech závisí, od toho, ako sa s tým vojenský a informačný manažment vojny vysporiada. Vojna prináša obete v radoch oboch bojujúcich strán. Ide o to, aby tieto obete nedemoralizovali, ale naopak zvyšovali motiváciu k ďalšiemu ešte urputnejšiemu boju.

A tu vyvstáva potom ešte jeden dôležitý moment. Ak by sa potvrdilo, že na vine poškodenia krížnika „Moskva“ je zlyhanie PVO, znamenalo by to, že ozbrojené sily RF majú už do činenia s oveľa nebezpečnejším protivníkom ako sú ozbrojené sily Ukrajiny. Krížnik musel byť dlhodobo monitorovaný špionážnymi satelitmi. Ukrajinskými ? Nie, samozrejme satelitmi USA. Rakety, ktoré krížnik zasiahli /ak ho naozaj zasiahli/ museli byť tie, ktoré nedávno priviezli na ničenie morských cieľov z USA. Odpaľovanie takýchto rakiet a ich navádzanie na cieľ si vyžaduje dlhodobú prax. Tú Ukrajinci nemajú. Obsluha takýchto rakiet musela byť teda z USA. Čiže,-ak krížnik ktosi poškodil, bolo to vďaka satelitom z USA, raketám z USA a posádke z USA, ktorá rakety odpálila a naviedla na cieľ. Trikrát USA-a kde je tu Ukrajina ? Nuž, ak sa to stalo takto, potom sa to stalo na území Ukrajiny. Ukrajina poskytla USA iba územie na ich vojnu proti RF.

Ak bol krížnik „Moskva“ poškodený satelitom, raketami a odpaľovačmi z USA, potom je to dôkaz čohosi strašného. Aj pre nás Slovákov desivého. Špeciálna operácia RF na území Ukrajiny sa skončila. A ZAČALA SA VOJNA MEDZI USA A RUSKOM. Ukrajina v nej poskytla a bude poskytovať iba potravu pre kanóny a svoje územie. Inak ale už ide o konfrontáciu veľmocí Ruska a USA /resp. jej pomocníkov z NATO/. Ak je to takto, potom sa už začala horúca fáza tretej svetovej vojny. Zatiaľ na území Ukrajiny. Po prvých úderoch na územie Ruskej federácie však budú nasledovať aj údery na územie USA. Na Aljašku, štáty Washington a Kaliforniu. Najprv konvenčnými raketami a následne raketami s jadrovými hlavicami.

Povedzme si pravdu- a nič viac než pravdu. – Tohto ročná hríbarská sezóna bude možno bohatá na veľké hríby. ATÓMOVÉ HRÍBY. – Bohužiaľ, ak to takto naozaj aj bude, bude to moja – ale aj vaša – posledná hríbarská sezóna.

V lese už bohato rastú smrčky. Bežte si ich do lesa užiť, priatelia. Kým je ešte čas…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835714x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie