Založ si blog

Prídeme dnes o posledné ilúzie ?

Zajtra, možno napozajtra sa to v parlamente rozhodne. Prídeme zajtra o posledné ilúzie, o posledné zvyšky demokracie alebo sa nám náš civilizovaný svet úplne prepadne do pekla totality ?

Nemáme ilúzie o tom, ako bude hlasovať výkvet parlamentarizmu: Benčík, Zemanová, Stančík, Krupa, Cigániková, Osuský, Čekovský, Baránik…Reziduí morálky síce tu a tam bočas badať aj u koaličných poslancov, no to je skôr ich vypočítavý alibizmus, než skutočný zmysel pre demokratickú mravnosť. Nemáme ilúzie – a sme pripravení na všetko.

Tí, čo dnes vládnu hovorili, že zdedili mafiánsky štát. Neviem prečo a nemyslím si, že majú pravdu. Som ale presvedčený, že mafiou občas napadnutý štát premenila táto vláda na štát skrz naskrz fašistický. Vkročili sme z blata do kaluže – z údajne „mafiánskeho“ štátu do štátu dokumentovateľne fašistického. Posledný dôkaz, bohužiaľ, dostaneme do rúk asi zajtra.

Slovensko zajtra dosiahne ďalší povestný matovičovský míľnik. Pokročí od údajného sledovania predstaviteľov opozície v minulosti – ku uväzneniu predstaviteľov opozície v súčasnosti.

Slava Heger ! Slava Čaputová ! „Herojom“ slava…

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2851618x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie