Založ si blog

Vzdanie sa do zajatia nie je evakuácia

Musím túto samozrejmosť napísať ešte raz, lebo ju asi v našich médiách nechápu. Takže ešt raz: ak niekto zloží zbrane, ak je niekto uväznený v zajateckom tábore v Ruskej federácii pri Novorossijsku, tak nie je evakuovaný.

Ak Denis Pušilin, líder Doneckej ľudovej republiky dnes vyhlásil, že zajatí príslušníci pluku Azov, ktorí zložili zbrane a vyšli z podzemia mariupolského Azovstalu budú postavení pred donecký súd, tak sa to aj stane. A až potom, podľa miery zavinenia sa bude rozhodovať, či budú vymenení za ruských zajatcov, alebo nastúpia výkon trestu.

RF očakáva v tejto súvislosti nielen terminologické handrkovanie ale aj masový nátlak západných masmédií západných politikov a západom ovládaných „svetových“ organizácií ako je MČK, OSN, Vatikán, WHO a pod. Očakáva možno aj odvetné súdenie ruských zajatcov pred ukrajinskými či medzinárodnými súdmi. No nátlak Západu na Moskvu tu asi nič nezmení.

Za masovým vzdaním sa okolo 2,5 tis.Ukrajincov z Azovstalu sú vraj tajomné dohody Putina s Makronom, Erdoganom, Guterresom, Izraelom a ktovie kým ešte. Tie sa ale týkajú iba príslušníkov regulárnej armády a terobrany UA, nie asi 800 nacíkov z Azova. Tí nepôjdu do výmeny zajatcov. Obyvateľstvo Donecka, Luganska, Mariupolu, Gorlovky, Rubežného a ďalších miest a obcí Donbasu to nedovolí. Smrť ich blízkych bola príliš bolestivá a stále bolí. Overtonovo okno, ba ani dohody veľmocí tu nič nezmenia.

Podrobnejšie na túto tému som písal v článku, ktorý nájdete na konci tohto blogu v článku „Patálie Rusov…“ v kolonke Ďalšie články tohto blogera.

PS: Aj dnes som si prečítal celkom fajn blog od „cyrila“. Skúste kliknúť v blogovej vyhľadávačke na „cyril.blog“. Je krátky, veľa času nezaberie. Mimochodom, šikovné blogy píše aj fabian-cestopisné ale aj fejtónové. Skús ho.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, kedy bude musieť ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) čeliť achillovej päte rezortu - nemocnicou Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836220x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie