Založ si blog

Mášenku prenasledujú

Liptovskú medvedicu Mášenku a jej dve medvieďatká prenasledujú pri jej ceste spoza Belej na moju chutnú ďatelinu autá na asfaltke. Len čo ju uvidia, zastavujú a fotia si ju a jej dvoch macíkov na všetky mobily , čo majú. Aby mali lepší záber, cúvajú, obracajú a aj dva-tri-štyri razy sa vracajú a znovu fotia.

Mášenka to nemá rada. Musí čakať pri ceste, kým všetci odídu a konečne bude môcť aj s macíkmi prejsť na druhú stranu. Napokon sa jej to podarí a ona si privedie macíkov do medvedieho parku konča mojej drevenice. Kým sa Mášenka pasie na mladej predletnej tráve, macíky šantia na mojich drevených sochách, na húpačke pre deti, na krmidlách pre vtáky. Klbčia sa navzájom v v tráve, naháňajú a bláznia, ako ostatné mláďatá v ich veku. Mama Mášenka sa napcháva, aby mala pre macíkov dosť mlieka, no neustále ich po očku pozoruje a len čo jedno z nich pri hre zapiští, už aj sa postaví na zadné nohy, pripravená vyštartovať na ich obranu.

S Mášenkou sme nikdy nemali problémy. čo sa o bludných medve´doch-výrastkoch, povedať nedá. Chodili nám hrabať sa do kontajnerov s odpadkami. My dreveničiari sme sa preto vlani zložili a smetní kontajnery už máme zabezpečené v mocnej kovovej klietke. Mášenka a jej macíkovia nemajú šancu sa dostať dnu. Mášenku to však ani neláka. Od malička sa smetiakom vyhýbala. Hodovať na odpadkoch, to bola vášeň staršieho medvedieho samca. Nesympatického tínedžera, ktorého od smetiakov /kým ešte neboli zabezpečené v klietke/ chodili strašiť medvedí policajti s poplašníkmi, no veľmi na nich nedbal. Až ke´d sa urobila okolo smetí klietka, medvedí chuligán zmizol a Mášenka sa nemusí báť, že ublíži jej macíkom. Teraz má pokoj. Od medvedích vagabundov áno – bohužiaľ od tých ľudských nie.

Aj ja mám pri Mášenke pokoj. Od Hegera, od Naďa, od Sulíka, od Matoviča ba dokonca aj od Remišovej, hoci aj ona tu má kdesi chatu. Našťastie, ďaleko odo mňa. Takže mám čistý vzduch. Voňavý. A slobodný.

A ešte slobodnejší by bol, keby som mal čistý vzduch na celom Slovensku. Keby som za slobodou nemusel utekať ďaleko ďaleko- až do Mášenkinho kráľovstva.

Lenže to by som musel presvedčiť ostatných Slovákov, – že ak chcú žiť normálne, pri normálnych cenách energií a potravín a bez strachu z vojny, -mali vy si zvoliť systém, aký má Mášenka. Mášenka nie je ani v NATO, ani v EU. Preto má, čo jej príroda ponúka a preto sa nemusí vyzbrojovať proti komusi, kto ju vlastne ani nikdy neohrozoval. Môže si žiť po svojom. Suverénne a zvrchovane.

Ó, ako rád by som žil v systéme, aký má Mášenka. To by bol život, to by bola slobodienka…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2837275x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie