Založ si blog

Tak už nemáme Honza, pani Millerová…

Našťastie, nezabili ho, ako Františka Ferdinanda v Sarajeve. Našťastie, nezbláznil sa, ako jeho ideový predchodca bývalý prokurátor a dnes už nebohý Michal Serbin, žalujúci podobne zvláštnym spôsobom „únos“ mladého Kováča, ako Honz žaloval slovenských patriotov za ich údajný extrémizmus. Chcelo by sa povedať, že za ich prílišnú, až extrémnu lásku k vlasti a slovenskému národu.

Honz, podobne ako Serbin, odchádza zo špeciálnej prokuratúry z osobných dôvodov. A to práve v čase, keď skončili srandičky s kadejakými článkami Tibora Rostasa a čísielkami Mariána Kotlebu a pod. Odchádza v čase, keď sa v SR objavili skutočné prejavy extrémizmu a fašizmu. Keď sa na pamätníkoch protifašistických bojovníkov zaskveli starogermánske čierne slnká, banderovské nacistické trojzubce, keď sa na verejnosti kdekto zdraví pozdravom ukrajinských nacistov, keď sa u nás začali pohybovať urastení „utečenci“ potetovaní slušivými svastikami, podobenkami Adolfa Hitlera, lebkami so skríženými hnátmi, symbolmi zbraní SS a pod. Honz by mal v súčasnosti pri potieraní extrémistických trestných činov roboty ako na kostole. Asi sa jej však zľakol. Alebo naopak, – asi niekto zľakol jeho….

Alebo je to všetko inak. Chytrý absolvent izraelského kurzu na boj proti neofašizmu asi začal šípiť, že sa jeho bezpečná loď s názvom „OľaNO-SaS-Za ľudí“ na ktorej sa plavil pokojnými vodami vyše dva roky, začína povážlivo nakláňať z boka na bok. Honz zacítil včas nebezpečenstvo a uteká z lode súčasného politického establišmentu SR medzi prvými.

Z jeho čisto osobného hľadiska bezpochyby robí dobre. A robí to aj šikovne. Lebo uteká spod kurately neistou budúcnosťou kváreného Lipšica /zo Špeciálnej prokuratúry/ pod ochranné krídla konkurenčného prokurátorského spolku pána Žilinku. Honz má však malý problém. VYFARBIL SA už tak, že sa darmo bude natierať inými farbičkami a pachmi,- na Slovensku ho už má každý Slovák raz a navždy zakategorizovaného. Nie iba podľa farby, pod ktorou robil veci v minulosti. Hlavne podľa toho, ČO ROBIL a ako to robil. – Tu by už asi pánovi Honzovi nepomohol ani program na ochranu svedkov. Ba ani preškoľovací kurz v Izraeli. Tu už pomôže iba čas a dlhá, predlhá hibernácia kdesi v hlbinných štruktúrach generálnej prokuratúry. Pri poctivej práci na haldách trestných vecí, kde je každá pracujúca ruka dobrá.

Tak už nemáme Honza,-pani Millerová. No nesmútime. Ale ani sa netešíme. Na špeciálnej prokuratúre je ešte dosť repy, ktoré by bolo načim vyorať.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2852776x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie