Založ si blog

Plynári vraj pomáhajú lesu…

Od jednej vyše 70-ročnej dôchodkyne som sa včera dozvedel zaujímavú skutočne environmentálne skvostnú informáciu. Dievča z „kólcentra“ hádajte ktorej našej takmer monopolnej plynárenskej spoločnosti jej /ako to už v takýchto kólcentrách býva pravidlom/ zavolalo a spýtalo sa, či nemá dve minúty času. Že jej v mene plynárov ponúkne jednu veľmi výhodnú vec. Samozrejme, išlo o čarovanie s tarifami a so zmluvami, na ktoré keď dôchodkyňa pristúpi, citeľne ušetrí. Dôchodkyňa, ošľahaná takýmito „výhodnými ponukami“ jej nič nesľúbila, iba uznala, že je to na prvé počutie zaujímavé, ale že by si to ešte raz v pokoji čierne na bielom prečítala a potom sa rozhodla. A že by bolo najlepšie, keby jej „výhodnú ponuku“ plynári poslali písomne listom. Dievča z kólcentra nebolo z vyjadrenia dôchodkyne nadšené, ale privolilo a sľúbilo, že plynári čosi pošlú.

Štandardný akvizičný hovor. Nič nové, nič prekvapujúce. Prekvapenie však prišlo na konci telefonátu. Kólcentrum bejby začalo do telefónu rapotať čosi o tom, že by bolo dobré, keby sme budúcim generáciám po sebe niečo zanechali. Že by bolo dobré, keby sme zanechali aspoň to, čo nám odkázali predchádzajúce generácie a čo my teraz vďaka nim naplno využívame. Konkrétne napríklad slovenské lesy. Ťažíme z nich drevo, lebo ho potrebujeme na svoj komfort, na na svoj pohodový dnešný život. Drevo v lesoch sa však míňa a preto by bolo férové, keby sme ho nejako dopĺňali. Bolo by dobré, keby sme sa postarali o výsadbu nových lesných porastov-aby aj naše deti a vnúčatá mali z čoho robiť papier, nábytok a zabezpečovať si teplo v kachliach. Kólcentrum bejby po tomto mimoriadne edukatívnom úvode prešla k jadru veci: navrhla vyše 70-ročnej dôchodkyni, aby MESAČNE PO 3 EURÁ prispievala v rámci platby za plyn aj DO NADÁCIE PLYNÁROV, z ktorej potom oni budú poskytovať peniaze na výsadbu nových slovenských lesov.

-No paráda, takže plynári drankajú od starých ľudí euríčka do svojej nadácie. A nadácia potom z veľkou pompou, pred televíznymi kamerami, mikrofónmi a diktafónmi novinárov bude robiť svoj environmentálny, dobrácky public relations. Nikto nikde samozrejme nespomenie konkrétnych darcov, napríklad aj staručkých dôchodcov, ktorí sa kólcentrum devami dali namotať a z miniatúrnej penzie prispeli na zazelenanie lesných holín. Tých lesných zákutí, ktoré drevomafiáni a iní drancovatelia lesa premenili na svoje síce jednorazové ale o to lukratívnejšie eldorádo. Slávu za záchranu slovenských lesov zožnú plynárenskí manažéri a majitelia či správcovia lesov v oblekoch a kravatách a slušivých zelených uniformách. A čo dôchodcovia ? No BUDÚ MAŤ možno pár chvíľ pred smrťou DOBRÝ POCIT !

Dôchodkyňa, ktorá mi tento príbeh včera porozprávala bola príliš skúsená na to, aby sa dala namotať. Deve z kólcentra oznámila, že v živote už ona sama, vlastnoručne vysadila pekných pár sto kusov nových stromčekov. A nikto jej na to neprispel, iba ak príroda, ktorá nešetrila a nešetrí náletovými stromčekmi. Kólcentrum bejby trochu zosmutnelo, ale potom si spomenulo na svoj výcvik a na to, že akcia neráta so 100% úspešnosťou. Stačí pár % možno iba desatín %. Takže po jednom odmietnutí sa svet nezrúti. Deva sa rýchlo spamätala a ako zvyčajne, ukončila aj tento rozhovor kvalitne natrénovaným starým známym „peknydéééééééň“ !

Áno, želajme si dnes i zajtra pekný deň. Želajme si deň s kopou príjemností ale aj stále nových a nových poznatkov a skúseností. Lebo človeka sa učí až do smrti. A niekedy sa dozvie i také veci, pri ktorých nevychádza z údivu. Každý deň ponúkne čosi na počudovanie. A tak sa jedni čudujú-a druhí sa čudujú, že sa v dnešnom svete stále vyskytujú ľudia, čo sa ešte niečomu čudujú…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835144x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie