Založ si blog

Genia loci na Hlbokej prelomí možno exorcista !

Niektoré budovy vyžarujú silný genius loci. Dobrý ale občas aj zlý. V tomto druhom prípade akoby sa v budovách hneď po postavení usídlili zlí duchovia. A tí potom našepkávajú ľuďom, čo tam pracujú, ako majú myslieť a konať. Zlí duchovia tam diktujú čo a ako aj po dlhých rokoch, aj po zmene režimov , aj po zmene účelu využitia budovy, aj po kompletnej personálnej výmene. Genius loci budov so silnou a zlou históriou je neuveriteľne mocná sila.

Jednou z takýchto budov je aj budova bývalého Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska. V sídle ÚV KSS sa duch straníckosti, fanatizmu, poslušnosti cudzím riadiacim centrálam zažral tak silno, že ani po niekoľkonásobnom vymaľovaní a dokonca aj po výmene omietok sa odtiaľ nedostal. Je tam zažratý asi až po tehlu, až po základy. Je tam ako drevokazná huba. Ak by ste to odtiaľ chceli dostať preč, pomohla by asi len demolácia a likvidácia stavebného odpadu špeciálnou firmou za účasti cirkevného exorcistu /vyháňača diabla/.

Pozorný čitateľ iste vidí, ako som všetko to zlo, čo z budovy prichádza, pripísal stavbe samotnej. Nikde som nikoho nekritizoval, tobôž že by som niekoho krivo obvinil. Bože uchovaj.

Nič konkrétne netvrdím. Pohybujem sa prísne na úrovni môjho subjektívneho názoru a môjho vnútorného pocitu a dojmu. O čom píšem, nemusí byť pravda. Aby sa zamedzilo riziku, že na dojme predsa len čosi bude, navrhujem vedeniu pracoviska, sídliaceho dnes v tejto budove využiť služby spomenutého EXORCISTU. – Aj bez búrania. Neviem, koľko takáto služba stojí. Myslím si však, že to bude oveľa menej ako stojí bežná diplomatická recepcia.

Nikoho na nič nenavádzam. Iba skromne radím, úctivo odporúčam. – Páni z Hlbokej, – exorcizmus pomáha, – skúste to !

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

SR Čaputová Deň víťazstva fašizmus BAX

Čaputová: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať

08.05.2024 11:46

Prezidentka si v stredu pripomenula obete druhej svetovej vojny pri Hrobe neznámeho vojaka na Rázusovom nábreží v Bratislave.

Migranti, utečenci

Štáty EÚ odklepli nový migračný balíček, Slovensko povedalo nie

08.05.2024 11:12, aktualizované: 12:05

Schválený postoj štátov bloku je definitívny, nové migračné a azylové pravidlá už len formálne schvália únioví ministri.

Franziska Giffeyová

Ďalší nemecký politik sa stal terčom útoku. Agresor si vyhliadol bývalú starostku Berlína

08.05.2024 11:02

V miestnej knižnici ju zozadu udrel ju do hlavy a krku taškou naplnenou tvrdým obsahom.

dolinková

Dolinková bude odvolávaniu čeliť vo štvrtok, vláda jej vyjadrila podporu

08.05.2024 10:29, aktualizované: 12:13

Ministerke opozícia vyčíta nečinnosť pri riešení akútnych problémov, ohrozenie prostriedkov z plánu obnovy či zvýhodňovanie finančných skupín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857119x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie