Založ si blog

Pápež, pápež…škoda reči

Pápež František má 86-rokov. Vysoký vek. Mnohí v rkc preto vravia, že by mal nasledovať svojho predchodcu a kvôli limitovanej osobnej kompetentnosti abdikovať. Prečo konkrétne ? Nuž napríklad aj preto, ako vníma a ako sa stavia ku každodenným problémom v súčasnom svete.

Ukrajinská tajná polícia SBU včera zase podnikla razie v pravoslávnych kláštoroch. Zase brala do väzenia pravoslávnych teda kresťanských popov. Ako na toto prenasledovanie bratskej kresťanskej cirkvi reaguje pápež ? Nuž nijako. Mlčí.

V Moldavsku včera pro-západný nedemokratický režim prezidentky Sanduovej zakázal vysielanie 6 televízií v ruskom jazyku. Hoci jedna z týchto televízií šírila kresťanský program ortodoxnej cirkvi, pápež je aj na tento nehorázny útok na slobodu slova a cenzúru ticho. Nereaguje, aj keď ide o evidentný atak na slobodu slova, na etnické a náboženské slobody.

V kresťanskom Peru nelegitímna vláda, ktorá sa chopila moci po zvrhnutí a uväznení legitímneho prezidenta Castilla masakruje nespokojných demonštrantov. Na uliciach už silové zložky usmrtili desiatky ľudí-kresťanov a katolíkov. A čo na to pápež ? Zase nič. Zase „anjelské“ ticho.

Pápež však predsa len nie je až taký úplne pasívny. Predsa len niečo robí. Dnes pápež označil vojnu na Ukrajine zo strany Kyjeva za „mierovú vojnu“. To je čosi také, ako „humanitárne bombardovanie“ českého slobodomurára a prezidenta V.Havla… Minulý týždeň sa napríklad pri modlení za ukrajinský ľud teatrálne rozplakal. A následne začal veľkú charitatívnu akciu, zameranú na zabezpečenie termooblečenia pre kyjevský režim. Pre nasledovníkov banderovcov. Tých banderovcov, čo prenasledovali a zavraždili v Haliči a na Volyni stotisíc poľských kresťanov-katolíkov.

Nuž taký je pápež František, dnešný jubilant. Čo mu zaželať ? Pevné zdravie a dostatok jasnozrivosti – aby vedel, čo má pre blaho katolíckej cirkvi urobiť -a aby čo najskôr abdikoval. Pápež údajne podpísal ešte v 2013 abdikačný list pre prípad, ak by mu zdravotný stav nedovolil kompetentne a čestne vykonávať svoju funkciu. Nazdám sa, že tento čas už nastal.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2833289x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie