Založ si blog

Referendum: Ficova cesta k moci ?

Jeden z najväčších nezmyslov, aké šíria nepriatelia priamej teda referendovej demokracie po Slovensku je to, že sa vraj takto, cez referendum dostane k moci opäť Smer SSD a teda aj Robert Fico. Tak toto môžu šíriť medzi ľuďmi len extrémni nepriatelia slovenských občanov. Oni sú tak preľaknutí z výsledkov vládnutia súčasných vládnych strán, že skoré parlamentné voľby automaticky považujú za svoj politický koniec a za návrat ľavice a národniarov k moci. Najradšej by preto nielen predčasné ale všetky parlamentné voľby zrušili. Keďže to však nie je možné, urobia vládni politici všetko preto, aby tieto voľby boli čo najneskôr. Aby bola čo najväčšia šanca, že Slováci zabudnú na ich bašovanie, na ich chyby, na ich demolačný vplyv a škody, spôsobené Slovensku.

Politici zo súčasnej hrôzovlády a novinári, čo im poskytujú v televíziách, rádiu a v novinách podporu vôbec nepripúšťajú iný scenár než ten, že ak by boli predčasné voľby, vyhrá v nich Smer, Hlas, Republika. Tragikomédia. V ich hororových predstavách REFERENDUM=PREDČASNÉ VOĽBY=VÍŤAZSTVO SMERu. Touto nočnou morou, prameniacou z ich vlastného zlého svedomia potom strašia aj svojich sympatizantov, čitateľov či divákov.

Samozrejme, že to nie je pravda. Ak bude referendum úspešné, automaticky vstúpi do platnosti ústavný zákon o možnosti odsúhlasiť v NRSR predčasné voľby JEDNODUCHOU väťčinou 76 poslaneckých hlasov. Áno, tú zástancovia predčasných volieb /Smer+Hlas+LSNS+Republika+Sme rodina+ Nezávislí/ v parlamente majú a tak by v NRSR za dva dni po úspešnom referende a uverejnení jeho výsledku v zbierke zákonov mohli byť predčasné voľby vyhlásené. Konali by sa tak asi v júni. –

Áno, o pol roka po úspešnom referende by sa konali voľby. Voľby, nie návrat Smeru SSD k moci. Iba voľby. Ľudia by si v nich slobodne mohli vybrať čo chcú: či pokračovanie vlády OLaNO, Za ľudí, SaS a pod. alebo vládu liberálov z PS a SaS na čele s nedocucaným Šimečkom, doplnenú možno o nepredvídateľný Hlas alebo pružné KDH, možno i o liberálne krídlo OLaNO – na čele s múmiou Dzurindom a múmiou Budajom. Alebo by sa rozhodli v prospech návratu ľavice a národniarov k moci: v podobe koalície Smer/SNS+Hlas+Republika príp. plus Sme rodina resp. plus maďarská Aliancia.

Aj keby v takýchto voľbách /o pol roka/ najviac hlasov získal Smer SSD, nikde nie je zaručené, že by sa premiérom stal R.Fico. Ja osobne som presvedčený, že by už trojnásobný premiér po štvrtý raz na čelo vlády nešiel. Zo zdravotných, vekových ale aj politických dôvodov. Nazdám sa, že by sa R.Fico uspokojil s miestom predsedu NRSR. Premiérske kreslo by prenechal inému predstaviteľovi Smeru SSD alebo -ak by bol Hlas úspešnejší, predstaviteľovi Hlasu. Návrat R.Fica k moci cez úspešné januárové referendum, – to je hlúpa rozprávka pre naivných. Nič také /v dobrom či zlom/ nehrozí.

Referendum je však najmä a predovšetkým ľudové rozhodovanie. Je to rozhodovanie sa o tom, či má ľud Slovenska právo odvolať vládu, s ktorou je nespokojný, prostredníctvom jednoduchej väčšiny 76 svojich zástupcov-poslancov v parlamente. Referendum 21. januára je predovšetkým nástroj priamej demokracie. Je to nástroj, ktorý dáva Slovákom možnosť odstrániť od moci akúkoľvek /teda aj ľavicovú, ficovskú/ vládu, ak s ňou bude nespokojný.

Referendum 21. januára vôbec ale vôbec nie je o Ficovi. Toto referendum je o možnosti rozšíriť slovenskú demokraciu. Toto referendum je o nástroji, ktorý dostanú Slováci do rúk, aby demokraticky, zákonne mohli rozhodovať o svojom lepšom živote, o svojej budúcnosti.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871878x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie