Založ si blog

Referendum: konflikt Matovič/Heger ako dymová clona

Nepriateľom referendového demokratického riešenia odchodu súčasnej hrôzovlády z politickej scény sa celkom darí odkláňať pozornosť ľudí na taľafatky. Najprv to bol vleklý pseudospor Matoviča so Sulíkom. Potom zas vyslovovanie nedôvery Hegeromatovičovej vláde 76-kou nespokojných poslancov. Potom hysterizovanie okolo štátneho rozpočtu a potom zase znovuspájanie sa tentokrát už zázračne spokojnej 76-ky do nového obludného vládneho novotvaru.

Najnovším trikom na odvrátenie pozornosti občanov SR od referenda je údajné štiepenie v rámci OLaNO a koketovanie Hegera s Remišovou a KDH. Strana s aktuálnymi 6% preferenciami sa najprv rozdelila na budajovcov a matovičovcov/hegerovcov. Teraz sa vraj delí ďalej: na matovičovcov a na hegerovcov. Všetkých Slovákov veľmi zaujíma, čo sa bude s novovzniknutými 2-3% -nými stranami diať. Zrejme zvedú tuhý boj – nie o vstup do parlamentu /na ten treba 5%/ ale aspoň o štátnu podporu na chod strany /na tú treba 3%/. Okolo bitkárov z OLaNO sa tmolí Remišová, Šeliga, M.Kollár, Valášek a jeden takmer zabudnutý spišský vajda, čo sa ako zombie vyhrabal spod smetiska dejín. Jednoducho dráma nad drámu. Slováci ani nedýchajú.

Nečudo, že médiá, ktoré dianie vo vládnej koalícii monitorujú, majú plné klávesnice práce a nestíhajú nič iné. Nemajú čas. Nezostáva im priestor na prezentovanie takej „okrajovej“ témy, akou je všeľudové hlasovanie o doplnení Ústavy SR, akou je referendum. Niet kedy a kde zorganizovať na verejnoprávnej STV či SRo sériu besied na referendovú tému. Treba od rána do večera naháňať Hegera príp. Matoviča a pýtať sa ich na každý pikantný detail z ich aktuálneho súžitia.

Zahmlievacie, odkláňacie písačky o novej 76-ke majú ešte jedno zaujímavé kúzlo. Vsugerovávajú občanom SR, že problémy, ktoré má vyriešiť referendum, nová svadba z rozumu medzi Hegerom, Sulíkom a Kollárom vyrieši ľahšie a rýchlejšie, – slovom „ľavou zadnou“.

Aby bolo jasné, -nepochybujme o tom, že medzi Matovičom a Hegerom sa čosi naozaj deje, že tam prebieha boj o moc a o zvyšok koristi, nahonobenej OLaNOm za takmer 3 roky vládnutia. Boje v podsvetí vždy boli, sú a budú. Na rozdiel od bulváru by sa im ale seriózna mienkotvorná tlač mala venovať iba skratkovito. A nerobiť z nich „jadro pudla“, pár dní pred jednou z najdôležitejších demokratizačných udalostí posledného desaťročia.

Páni novinári, máte dosť dymovníc ? Máte dosť maskáčov ? Máte dosť smeroviek na odvádzanie verejnosti na vedľajšiu koľaj ? Do referenda zostáva deväť dní. Máte dosť zastieracích, maskovacích a odkláňacích tém ?

Asi áno. No aj keby ste ich mali dvojnásobne viac, nepomôže vám to. Ani majiteľom vašich médií. Referendum aj napriek vašej snahe bude – a zúčastní sa ho určite viac ako tých 15% údajne Ficových priaznivcov. Nie je to totiž Ficovo referendum. Je to všeľudové hlasovanie všetkých skutočných Slovákov.

Tak či tak-česť vašej zbytočnej práci, páni mediálni odkláňači !

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2844632x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie