Založ si blog

Referendum: jediná obrana proti Matovičovi a spol. a ich „atómovkám“

Šialenec Matovič sa vrátil do NRSR a už to tam poriadne rozkrúca. Najskôr vyhlási, že je za predčasné voľby, lebo nechce Čaputovej úradnícku vládu, no potom sa ukáže, že to bol iba jeho kreatívny trik. Že to bola jedna z jeho obľúbených dezinformačných atómoviek. Ukáže sa, že odsúhlasenie predčasných volieb Matovič v skutočnosti nechce, lebo súhlas OLaNO podmieňuje nezmyslami ako napr. prijatím zákona o predčasných voľbách nie do konca januára ale až niekedy na jar. To by potom „predčasné“ voľby mohli byť niekedy v decembri 2023 alebo januári 2024. Čiže dva mesiace pred termínom riadnych volieb…

To je on, typický Matovič vo svojej starej forme. Je to blázon, čo si rád robí ešte väčších bláznov z ostatných Slovákov a z celého slovenského národa. A to ešte nehovorím o jeho ďalšom bláznovstve. Spolu s termínom predčasných volieb chce dať do ústavy nemennosť súčasného jednomandátového volebného systému. Vraj ako poistku predtým, aby sa podľa vzoru Maďarska v SR nezabetónovalo vládnutie veľkých strán typu Smer a Hlas. Každý normálny človek na tejto požiadavke Matoviča vidí, aký je to blázon. Veď v poslednom volebnom programe OLaNO mal Matovič čosi úplne odlišné: mal tam požiadavku „demokratizácie volebného systému a priblíženia volieb občanovi“ tak, že sa ZRUŠÍ jednomandátovosť SR a prejde sa na viacmandátový, konkrétne 8-mandátový systém parlamentných volieb.

Matovičom a jeho bláznovskými atómovkami sa inšpirujú aj iní politici z košiara bývalej vládnej koalície. Jedni navrhujú ústavnú zakotvenosť existencie špeciálneho súdu, iní chcú dať do ústavy pokračovanie poslaneckého mandátu žien aj počas ich materskej dovolenky, ďalší tam možno budú chcieť dať parterstvá LGBTI, ďalší ochranu sťahovavého vtáctva…Jednoducho, vládna koalícia je za predčasné voľby, – ALE…ale spolu s ich odsúhlasením chce presadiť aj svoje pikošky, svoje kaprice, svoje rozmary…Za nič na svete tam ale nechce dovoliť dať jedno jediné, -to najdôležitejšie: právo národa na skrátenie funkčného obdobia neschopnej vlády v referende.. Všetko áno, ale demokratickejšiu participatívnejšiu formu správy vecí verejných nie. Nie a nie a nie.

Podmieňovanie odhlasovania predčasných volieb kadejakými nesplniteľnými nezmyslami je najjednoduchšia cesta k tomu, aby hlasovanie o predčasných voľbách v NRSR zlyhalo. Aby sa odsúvalo najprv do času, keď Čaputová vymenuje úradnícku vládu a potom ďalej, na neskorší a neskorší termín. Až do februára – marca 2024, teda do termínu riadnych parlamentných volieb.

Začal som Matovičom a jeho bláznovstvami a šialenými atómovkami. No zdá sa, že by bolo treba hovoriť aj o šialenostiach a atómovkách ostatných členov bývalej vládnej koalície – z SaS, Za ľudí, z OLaNO…ba aj o atómovkách pani prezidentky Čaputovej. Lebo čo iné ako matovičovská atómovka je jej odmietnutie vyhlásiť prvé referendum, podložené 600 tis. petičným podpismi a trojnásobnou politickou praxou novodobej SR ? Čo iné ako atómovka je jej vypísanie súčasného referenda v tom najnevhodnejšom termíne ?

Nepriatelia referenda a priamej demokracie hádžu na ZAJTRAJŠIE referendum jednu atómovku za druhou. Najviac sú v tomto ohľade činné protislovenské zapredanecké médiá, kadejakí komentátori, pseudoanalytici a kvázi politológovia, takí či onakí experti-samozvanci, predajné agentúry na prieskum verejnej mienky, mimovládkári a ostatná škodlivá fauna. Až na výnimky /Budajíčkovia a trpaslíci z okruhu spiacej princeznej Remišovej/ sú všetci za predčasné voľby. Verbálne sú za priamu demokraciu, sú za predčasné voľby, ALE…ALE…ALE..

Milí Slováci, -chcete viac priamej demokracie, chcete SAMI ROZHODOVAŤ o predčasných voľbách ? Ak áno, potom nenechajte osud predčasných volieb v rukách šialených poslancov z NRSR. Odstreľte im ich atómovky ešte nad ich hlavami.- Ako ? Jednoducho, zajtra choďte na referendum. A zahlasujte v prospech seba a svojich detí.

Zahlasujte v prospech dobrej veci.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

filipíny, juhočínske more

Filipíny chcú riešiť konflikty v Juhočínskom mori diplomatickou cestou

06.05.2024 10:22

Čína nasadila proti filipínskym plavidlám vodné delá. Filipínsky prezident uviedol, že útok nebudú opätovať.

Russia US Nuclear Treaty

Západ nás provokuje: Rusi nacvičujú odpálenie jadrových zbraní na hraniciach Ukrajiny, nariadil to Putin

06.05.2024 10:20

Cvičenie nariadil prezident Vladimir Putin a zúčastnia sa na ňom najmä sily rozmiestnené blízko Ukrajiny.

suchoba

Podplácal Makóa. Suchoba sa zatiaľ väzeniu vyhol, musí však zaplatiť 90-tisíc eur

06.05.2024 10:20

Podnikateľ dostal za podplácanie peňažný trest.

Taliansko Vatikán polícia

Vo Vatikáne zadržali českého farára ozbrojeného pištoľou i nožmi

06.05.2024 10:10

Farár sa ospravedlňoval tým, že zbrane sú určené pre osobnú obranu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2854035x
Priemerná čítanosť článkov: 3736x

Autor blogu

Kategórie