Založ si blog

Včera by Smer SSD a spol. vyhrali parlamentné voľby

Áno, ako som už v predchádzajúcom blogu spomenul, s počtom 1 193 000 voličov by včera Smer SSD vyhral parlamentné voľby. Priemerná účasť na parlamentných voľbách býva v SR 58-65%. Pri účasti 60% z 4,45 oprávnených voličov by 1 193 000 voličov predstavovalo vyše 42% hlasov. Opozičné ľavicovo-národné strany by dosiahli takmer 45% /44,7%/ % hlasov a pohodlne by prevzali vládu nad Slovenskom.

Čaputová v r. 2019 dostala v prezidentských voľbách 1 056 tis. hlasov. Ak by boli takéto voľby včera, Fico by Čaputovú s 1 193 000 hlasmi porazil a stal sa prezidentom.

Včerajšie referendum malo spomedzi 8 neúspešných referend tretiu najvyššiu účasť.

Ukazuje sa, že pri kvóre 50% žiadne referendum bez súčasnej podpory vládnych a opozičných strán na Slovensku nikdy nebude úspešné. Kvórum treba znížiť na 25-30%.

Zaujímavé údaje, že ? – Uvádzam ich pre tých, čo chcú včerajší výsledok Fica a spol. bagatelizovať, alebo dokonca označovať za hanebné fiasko. Prípadne defetisticky, masochisticky nadávať na slovenský národ ako na celok.

Na vec sa dá pozerať, samozrejme, aj inak. Napríklad aj tak, že sa včera slovenskí voliči znovu postavili za Igora Matoviča a jeho spoluvládcov. Matoviča svojou neúčasťou na referende podržalo 3,3 milióna občanov SR.

Občania SR včera rozhodli. Predčasné voľby asi nebudú. Pravdepodobne ani NRSR ich neodhlasuje. Nastúpi Čaputovej úradnícka vláda. Mnohí Slováci počas jej vládnutia zabudne na väčšinu príkorí, na covidovú alebo energetickú šikanu, na neschopnosť, na chyby, na korupciu, na prenasledovanie opozície, na hlúposť, šialenosť, nekultúrnosť Matoviča a spol. Veľká časť Slovákov sa dá Igorovými atómovkami znovu ohlúpnuť. A ak by aj nie, dá sa ošialiť liberálom z PS, SaS a nejakým novým dzurindovským subjektom a pod. Časť národa má krátku pamäť. Najmä jeho mladšie zložky.

Nič proti tomu. Slováci mali včera možnosť všetko zmeniť. Nevyužili ju. Nuž, bude ako bude…Ľud má takú vládu, akú si zaslúži.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2845078x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie