Založ si blog

USA strácajú autoritu

Podľa J.Greena z portálu American Thinker, kritického voči vláde USA, USA v poslednom čase strácajú autoritu vo svete. Neúspešná vojna proti Rusku vedená na Ukrajine, znižujúca sa akceptácia USD, neúspech protiruských sankcií atď. vedú k tomu, že nie iba Rusko, ale aj Čína, India, Irán, KĽDR, Južná Amerika atď. strácajú pred USA rešpekt. Jednoducho povedané, svet sa už USA prestáva báť. A bude to ďalej asi ešte horšie.

Rešpekt voči americkému režimu však klesá aj vo vnútri USA. Napomáhajú tomu ideologické rozbroje, klesajúca podnikateľská aktivita, pokles strategických ropných rezerv, búrlivý príliv migrantov zo sveta, pokles prestíže americkej armády /začal po odchode USA z Afganistanu/, zdravotne neschopný americký prezident, ktorému sa už smejú aj jeho voliči a ktorý im na revanš nadáva do fašistov, arogantný nátlak na európskych a ázijských spojencov…Toto všetko signalizuje úpadok autority USA. V ekonomickom, spoločenskom, duchovnom ale aj bezpečnostnom zmysle.

Škoda, že USA v 2021 neposlúchli H,Kissingera, ktorý nástojil na tom, aby sa z Ukrajiny pod ruskou a americkou garanciou stala neutrálna krajina mimo akýchkoľvek vojensko-politických blokov. Škoda, že dnešný režim USA nebral vážne varovania odborníkov, že Rusko nikdy nebude akceptovať pred bránami svojho hlavného mesta Ukrajinu ako gigantickú vojenskú základňu, namierenú proti nemu. Dnešný vývoj v USA je dôsledkom nerešpektovania týchto varovaní.

Čo bude nasledovať ? Vyriešia americké problémy blížiace sa prezidentské voľby a nástup inej napr. republikánskej administratívy ? Možno áno, a možno nie. A možno je už na zvrat vo vývoji príliš neskoro…

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2842242x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu

Kategórie