Založ si blog

Haló pápež, haló Mikloško !

Haló pápež František, haló Ferko Mikloško, haló biskup pravoslávnej cirkvi v SR, haló šéfovia všetkých slovenských kresťanských strán ! Haló Čaputová ! Zobuďte sa. A povedzte aspoň voľačo na obranu svojich bratov v Kristu, ktorých dnes pod samopalmi a guľometmi vyháňajú banderovci z takmer tisícročnej pečorskej lavry v Kyjeve.

Áno dnes sa prenasledovanie najväčšej kresťanskej cirkvi na UA, – ukrajinskej pravoslávnej cirkvi dostáva na ďalšiu,. ešte brutálnejšiu úroveň ako doposiaľ. Pravoslávnych mníchov vyháňajú banderovci, tak ako v ČSR kedysi boľševici z kláštorov, ktoré si pred takmer tisíc rokmi sami postavili a ktoré si po stáročia sami zveľaďovali. Koľká nespravodlivosť, aký to útok na náboženské slobody ! – A čo na to tzv. liberálnodemokratický a slobodný svet, ktorého predstavitelia mávajú plné ústa ľudských a náboženských práv ? -Nuž nič. Až na hlavu srbskej pravoslávnej cirkvi z najvyšších miest kresťanstva zaznieva iba ušitrhajúce TICHO.

Ticho je aj Ferko Mikloško. Bojovník za cirkevné a občianske slobody, ktorý mal minulý týždeň plno rečí o útlaku kresťanov v totalitnom zriadení odrazu čuší ako voš pod chrastou. Možno si myslí, že protestovať treba iba ak kresťanov prenasledujú ruskí a proruskí komunisti. Keď to ale robia -a oveľa brutálnejšie, – proamerickí fašizoidní ukropi, Ferko Mikloško je tichúčko. Zdá sa, že to s tým kresťanským a katolíckym cítením Ferka Mikloška nikdy nebolo až také horúce, ako nás o tom on sám presviedčal. Možno celá tá jeho odbojná aktivita v podzemnej cirkvi nebola ani tak vecou čistej religiozity ako skôr dôsledkom jeho dobrodružnej povahy a silnej rusofóbie…

Vyháňaniu pravoslávnych mníchov z kláštorov predchádzali mesiace a mesiace razií prakticky vo všetkých kláštoroch na celej Ukrajine. Príslušníci ukrajinskej tajnej služby SBU sa snažili v kláštorných priestoroch nájsť čosi, čo by dnešné vyháňanie mníchov posvätilo. – A ajhľa, – našli. Našli veruže našli. A viete čo ? Nuž našli údajne pro-ruskú literatúru, pro ruské písomnosti a korešpondenciu opátov s patriarchom pravoslávia v celej Rusi. Z čias, keď sa ešte ukrajinská pravoslávna cirkev slobodne mohla začleňovať pod pravoslávne cirkevné riadenie metropolitu moskovského a celej Rusi.

Okolo kyjevskej pečorskej lavry sa dnes zhromaždili tisíce veriacich, ktorí nechcú dovoliť po zuby ozbrojeným ukrajinským „gestapákom“ vstúpiť do kláštorných budov. Možno dôjde ku krviprelievaniu, možno nie. O tom sa my tu na Slovensku veľa nedozvieme. A nie každý vie, ako sa dostať k ničím nehateným zdrojom informácií „z druhej strany“.

Akokoľvek, podstatné nie sú ani tak počty hrdinov, brániacich dnes v Kyjeve svoju cirkev, ako skôr to ticho, to mlčanie svetovej a slovenskej kresťanskej vrchnosti, čo sa k brutalite banderovských bojovníkov proti pravoslávnej cirkvi nijako nevyjadruje. Podstatné je to ticho rozliehajúce sa z prezidentského paláca, z úradu vlády, z parlamentu…- a zo sídiel jednotlivých slovenských biskupov a arcibiskupov.

Slovenskí kresťania, – bratia a sestry, – počujete to strašné, dušu drásajúce a zahanbujúce TICHO nás všetkých ?

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

SR Bratislava EÚ referendum Dzurinda oslavy

20 rokov v Európskej únii. Brusel nám pozerá na prsty, ale to je dobre

01.05.2024 09:00

Malý štát v srdci Európy začal pred dvadsiatimi rokmi nielen cestu za svojou prvou Superstar, ale vykročil aj za svojou európskou identitou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2838913x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie