Založ si blog

Do Hlasu prenikli extrémne proamerickí liberáli

Nie, nejde o obyčajné spojenie silnej strany s okrajovou stranou s cieľom zachrániť pár úbožiakov pred politickou smrťou. Nie nejde o ten miliónik, čo s Druckerom príde do hladného Hlasu. Nejde len o euroatlantické a politicko- bezpečnostné krytie pre bývalé oligarchické krídlo v Smere. Ide o čosi oveľa oveľa dôležitejšie. Ide o ZMENU PROGRAMU.

Nie je dôležité len to, že do Hlasu prídu noví ľudia. Ide o to, AKÍ sú to ľudia a KAM sa v rámci Hlasu vyšplhajú. Ľudia ako Drucker a Cséfalvayová nie sú tí najtuhší národne cítiaci Slováci do piateho kolena. Sú to Slováci momentálnou voľbou. Ale najdôležitejšie je, že to NIE SÚ ĽAVIČIARI, nie sú to žiadni sociálni demokrati, – podľa toho, čo dosiaľ urobili, – skôr NAOPAK.

Drucker je chladný technokrat, ktorý v žolde silných patrónov dokáže ako neľútostný šafár vyžmýkať šťavu aj z tvrdej skaly. Jeho psychologický profil je podobný profilu pána Blinkena. O jeho spoľahlivosti a vernosti nemajú isté sily v pozadí ani tie najmenšie obavy.

Csefalvayová je mladšia azda aj pôvabnejšia akvizícia. Napriek veku má však už toho z hľadiska slovenských národných záujmov na rováši až-až. Do Bugárovej strany ju z liberálnej siete pretlačil F.Šebej. „Maďari“ sa jej báli, ako čs.boľševici v 50-tych rokoch sovietskych poradcov. Po Šebejovi vzala na seba parlamentné funkcie so zameraním na zahraničie a euroatlantické štruktúry. Akékoľvek snahy smeráckych a snsáckych „nacionalistov“ na vyváženejšiu geopolitiku torpédovala už v zárodku. Žiadne sondy smerom na východ do Ruska, do Číny, do Indie…-len aktivity smerom na Západ, do Bruselu a do Washingtonu.

Vrcholom doterajšej kariéry Cséfalvayovej bola iniciácia nákupu amerických F-16 /aj keď si to niektorí menej hĺbaví ľudia z SNS a z okolia Lajčáka prisvojovali ako svoju ideu/, a zahájenie rokovaní o vojenských zmluvách s USA. Zákernučkí novinári pripisujú otcovstvo týchto zmlúv Ficovi a spol. Bolo to presne naopak-keby nie ľudí zo Smeru a SNS, Csefalvayová a Lajčák to zmanipulujú tak, že by boli podpísané už niekedy v roku 2017-2018 a nie až o 4-5 rokov neskôr. Fico a Danko zmluvy odložili ad acta – a to bol začiatok ich politického konca. Zrazu tu bola kuciakiáda a na jej vrchole ultimátum Mostu-Híd: Buď Fico a Kaliňák odídu z vlády, alebo Most odíde z koalície a koalícia skončí. Fico skončil a nastúpil Pellegrini.

Je verejným tajomstvom, že za nútenou výmenou Fica za Pellegriniho nebol iba Bugár ale predovšetkým Csefalvayová a spol. Nuž a teraz táto protificovská „zabijáčka“ prenikla do Hlasu, ku chlapčokovi, z ktorého práve ona onehdy nepriamo spravila premiéra. Kruh sa uzavrel.

Politicki zadanlivo bezvýznamní lúzeri z akejsi Dobrej voľby získajú po vstupe do Hlasu nový život. Csefalvayová a Drucker však získajú oveľa viac. Získajú v Hlase kľúčové pozície. Pomocou nich, aj keď ako početne nevýznamná menšina získajú oni-ťažkí liberáli amerického strihu kľúčové pozície. Lebo nie je dôležité iba to, aké pozície budú mať druckerovci na volebnej listine. Dôležitejšie je, že to budú programotvorné a centrálne riadiace funkcie. Vďaka druckerovcom sa Hlas definitívne ODKLONÍ OD ĽAVICE, od sociálnej demokracie a zakotví vo vodách euroatlantického liberalizmu. Pomocou Csefalvayovej a Druckera budú mať sorosovci z USA na Slovensku spoľahlivejšiu a vplyvnejšiu stranu než bolo a je prepytujem „Progresívne Slovensko“.

Novinári píšu, že sa Dobrá voľba rozplynie v Hlase. Formálne možno áno. Obsahovo to bude naopak: Dobrá voľba pohltí Hlas.

Drucker a Csefalvayová v Hlase ? – Zbohom ľavica, zbohom sociálna demokracia. ZBOHOM seriózna šanca na SPOLUPRÁCU so SMEROM a SNS-o Republike ani nehovoriac. Zbohom nádeje Slovákov na sociálnodemokratickú a pronárodnú vládu. – A čo je najhoršie, zbohom nádeje, že tu budeme mať vládu, ktorá by obnovila v SR aspoň zadanie štátnej suverenity. SR bude ďalej trpieť na protiruské sankcie, bude výrobňou zbraní a munície, logistickým zázemím a dôležitou zásobovacou trasou USA a NATO v ich vojne proti Rusku.

Niekto vraví, že do Hlasu s Druckerom prichádza Penta. OK. Do Hlasu však spolu s Csefalvayovou a spol. prichádza aj Fero Šebej. Suma sumárum dva kone a pár ďalších koníkov /napr. mečiarobijec Kresák, možno aj Lajčák a Korčok/ z tej istej sorosovskej americkej stajne. To bude záprah – potiahne Slovensko rovno do pekla !

Ale aby sme neskončili takto pesimisticky: ak sa vám naznačené perspektívy nepáčia, -ľahká pomoc: miesto Hlasu voľte Smer; miesto LSNS voľte Republiku a miesto malých národniarskych strán a straničiek voľte SNS. Alebo nevoľte. Ale potom sa nečudujte a nefrflite.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

keketi

Keketiho ministerstvo má už sídlo. Vláda schválila prenájom od J&T

08.05.2024 12:57

Žiadne vyhovujúce priestory patriace štátu sa nájsť nepodarilo.

Evakuácia školy Senica

Vrátia sa deti vo štvrtok do škôl? Odpovedá štátna tajomníčka Kurilovská i rezort školstva

08.05.2024 12:29, aktualizované: 12:39

Podľa predbežných zistení polície išlo o kybernetický útok, respektíve indikátor hybridnej hrozby.

SR Fico Deň víťazstva fašizmus BAX

Láska je ako mier, musíme o ňu bojovať, vyhlásil na Slavíne Fico. Následne vypustil biele holubice

08.05.2024 12:22

Fico zdôraznil, že je sklamaný z Európskej únie, pretože Únia vznikla ako mierový projekt, ktorý však nemá žiadne mierové riešenie vojny na Ukrajine.

SR Čaputová Deň víťazstva fašizmus BAX

Čaputová: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať

08.05.2024 11:46

Prezidentka si v stredu pripomenula obete druhej svetovej vojny pri Hrobe neznámeho vojaka na Rázusovom nábreží v Bratislave.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857179x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie