Založ si blog

Odor klame: Fico nechce banderovcov v NATO !

Dodnes som si myslel, že Odor je síce slniečkár ale zároveň skôr finančný odborník než slniečkár-politik. Človek sa učí až do smrti. Oddnes viem, že Odor nie je finančník, ale na finančníka sa hrajúci slniečkársky politik – DEMAGÓG. A lacný „humorista“.

Prečo ? Lebo si tento Čaputovej odor obtrel len tak, bez príčiny svoju demagogickú hu…pardon ústa o R.Fica. /Potom, čo si zavtipkoval na účet Ľ.Blahu, je toto druhý prípad otvoreného útoku „pána apolitického úradníka“ na Smer SSD/.

Odor dnes nepochopiteľne demagogicky zaklamal, že aj Fico súhlasí so vstupom Ukrajiny do NATO. Odor použil prítomný čas „súhlasí“. Nie čas minulý, ako by to bolo faktograficky korektné. Odor demagogicky preniesol názor rezortu zahraničia za prvej Ficovej vlády aj na Fica. Odor však preniesol názor prvej Ficovej vlády, reflektujúci politickú realitu z roku 2008 na súčasnosť. Ignoroval cca 15 rokov vývoja a zmien, ktoré medzitým vo svete a aj na Ukrajine nastali. Odor „zabudol“ na to, že v rokoch 2006-2008 diskutoval o možnom vstupe do NATO s predstaviteľmi Západu aj V.V.Putin. Na základe týchto diskusií potom vznikla skupina „NATO-Rusko“, fungujúca de iure do 2022. Takáto skupina teraz má vzniknúť aj medzi NATO a Ukrajinou.

Slovom, diskusie o rozšírení NATO o Rusko a teda aj Ukrajinu boli v 2008 celkom legitímne a normálne. Transponovať ich na súčasné obdobie je však nielen nekorektné, demagogické ale priam HLÚPE. To, čo si /možno !/ myslel o Ukrajine a NATO Fico v 2008 je samozrejme diametrálne iné, ako to, čo si o členstve Ukrajiny v NATO myslí Fico dnes. Dnes by Fico s členstvom Ukrajiny v NATO nesúhlasil. Po prvé preto, lebo demokratická Ukrajina ako zvrchovaný právny štát zanikla majdanským protiústavným pučom v 2014. To čo dnes v Kyjeve je, nie je štát ale iba vazalský režim USA. Po druhé preto, lebo tzv. „ukrajina“ vedie t.č. vojnu proti svojmu susedovi a krajina vo vojnovom stave sa do NATO neprijíma. Po tretie preto, lebo Fico má podľa slov z dneška o perspektívach Ukrajiny iné zámery než je členstvo v NATO. Fico navrhuje, aby sa z Ukrajiny stal neutrálny nárazníkový štát. Štát, ktorý nebude vo vojenskom pakte ani so Západom a ani s Ruskom. Štát, ktorý bude mať bezpečnostné záruky nielen od Západu ale aj od Východu.

Takže, Odorkám, – prestaň rozprávať kaviarenské vtípky a bonmotíky. Prestaň sa zosmiešňovať ako treťoradý slniečkársky demagóg. Skús byť „rendes ember“ a správaj sa tak, ako sa to od človeka vo sviatočnom obleku očakáva.

Fico banderovcov v NATO nechce. Na tom žiadne slniečkárske bonmoty nič nezmenia. Na tom nič nezmení ani plytká demagógia Čaputovej Odora. O postoji Slovenska k členstvu banderovcov v NATO nerozhodne ani Čaputová ani Kollár a ani Odor. Rozhodnú o tom Slováci vo voľbách 30. septembra 2023.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2863212x
Priemerná čítanosť článkov: 3748x

Autor blogu

Kategórie