Založ si blog

Milá Pravda: Kaliňák sa s Matovičom nepobil

Milé naše televízie, milé médiá, milá Pravda: klamať sa nemá. Aj keď máte to nešťastné živobytie, to rozporuplné novinárske povolanie, ani vtedy nie. Milé médiá, – vy pred zrakom celého Slovenska klamete. Tvrdíte, že sa Kaliňák pobil s Matovičom. -To nie je pravda, to je lož. Kaliňák vytrhol Matovičovi z ruky mikrofón. O pár sekúnd mu ho však vrátil. To je všetko. Iná vec je, že Matovič kopol Kaliňáka do krku a tváre. To je jednostranné napadnutie Kaliňáka, -nie je to však bitka.

Áno, po útoku Matoviča na Kaliňáka nasledovali dva údery päsťou do tváre Matoviča.. Neboli to však údery od Kaliňáka ale od člena Smeru s priezviskom Gluck. Pána Glucka po skončení incidentu ihneď médiá identifikovali a vďaka tejto identifikácii ho poslanci košického MZ zbavili funkcie v poslaneckom výbore resp. komisii. Ani v prípade konfrontácie Glucka s Matovičom však ku žiadnej bitke nedošlo. Nedošlo k výmene úderov medzi Gluckom a Matovičom. Matovič dostal dva údery do tváre. Bol by dostal asi aj viac, ale zasiahla mestská polícia, ktorá odstránila do megafónu vreštiaceho Matoviča z parkovania na chodníku a ukončila jeho nepovolenú exhibíciu.

Je mi ľúto, že tento blog venujem zdanlivej malichernosti, no musím. Lebo pravda zostáva vždy pravdou /ako povedal kedysi V.Biľak/, aj keď sa občas javí ako malicherná. Manipulácia verejnosti je v každom prípade špinavosť, či už ide o malichernosť alebo o politicky zásadné veci.

V tomto prípade ale nejde o malichernosť. Aj keď z celej veci existujú videá, aj keď existujú očití svedkovia, aj keď už jeden z aktérov fyzickej konfrontácie /“pästiar“ Gluck/ dostal istý postih, naši novinári neprestávajú klamať, že pred úradom vlády došlo k bitke Kaliňáka s Matovičom. Manipulujú verejnú mienku proti Kaliňákovi. Usilujú sa urobiť z nich oboch rovnakých bitkárov a výtržníkov. V prípade Matoviča to pravda je. V prípade Kaliňáka je to zákerná lož.

Cieľom tejto lži je podsunúť verejnosti predstavu o podpredsedovi Smeru ako o impulzívnom agresívnom delikventovi. Cieľom tejto manipulatívnej mediálnej skratky je poškodiť Smer a urobiť z jeho vrcholového vedenia partičku bitkárov. Cieľom je odradiť slovenských voličov od voľby Smeru, teda od voľby strany, na čele ktorej sú vraj bitkárski vagabundi.

-Je takáto predvolebná manipulácia maličkosť ? Je to malichernosť, je to bezvýznamná taľafatka ? Nazdám sa, že nie. Naopak. Nazdám sa, že ide o jednu z mnohých predvolebných škandalizácií Smeru. Nazdám sa, že ide o ďalšiu špinavosť našich vraj slovenských médií.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

Jarmak s manzelkou

Kedysi by ani mravcovi neublížil. Teraz slávny ukrajinský spevák hovorí, že ruským vojakom odsekáva hlavy, ruky i nohy

09.05.2024 06:00

Oleksandr Jarmak je medzi Ukrajincami obľúbený raper. Hudbu však vymenil za front. Hovorí, že pri likvidácii nepriateľa sa cíti ako pri počítačovej hre.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Každá škola dostala svojho policajta. Vinníkovi za teroristické bombové vyhrážky hrozí aj doživotie

09.05.2024 05:00

Štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská ubezpečila, že vyučovanie môže od štvrtka pokračovať a oznámila, že každá základná a stredná škola dostala prideleného policajta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857825x
Priemerná čítanosť článkov: 3741x

Autor blogu

Kategórie