Založ si blog

Lišpic a Hamran dnes použili ďalšiu predvolebnú bombu

Noviny sa od rána idú roztrhať od úsilia nájsť tie správne palcové titulky. NAKA zadržala akéhosi „známeho podnikateľa“ Gučíka a dvoch bývalých šéfov vojenských tajných: Balciara a Skuhru. Neviem sa zbaviť pocitu, že ide o účelovo nafúknutú vec, ktorá je asi už poriadne stará a bola v NAKA zakonzervovaná do času, keď jej zverejnenie bude mať maximálne možný mediálny účinok.

Lipšic a Hamran vedia, ako rozohniť to svoje novinárske stádo, ktoré podľa zlých jazykov kedysi vychoval Matovičov a Lipšicov kamarát Grendel. Zadržané osoby sú dostatočne veľké „ryby“ na to, aby odviedli pozornosť ľudí od brutálneho zlyhania polície pri ochrane SR pred migrantmi. Sú Gučík, Balciar a Skuhra sú bohatí ľudia, príklady „papalášov“, ktoré šikovný novinár ľahko použije, aby rozdráždil závisť a nenávisť malého slovenského človeka voči tým „hore“. Lipšic a Hamran /+ akýsi šéfik Daňko, ale ten NAKU riadi iba formálne/ vedia, čo použiť a kedy aby odvrátili pozornosť verejnosti od nechutného prípadu sexuálneho útoku „elitných“ policajtov na ich kolegynňu Santusovú. No predovšetkým, aby zastrčili do ústrania obludné obvinenie riaditeľa PI PZ Ďurku z ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov a ich zneužívania proti politickej opozícii. Lipšic a Hamran dnes tieto a ďalšie zlyhania ich vedenia OČTK zahmlili akýmsi Gučíkom, Balciarom a Skuhrom. Novinári a nimi ovplyvnený národ majú zase tri dni o čom klebetiť.

Tí najšikovenjší novinári-investigatívci však iste dostali aj špeciálnejšiu úlohu. V týchto chvíľach už iste konšpirujú aké-také, hoci aj veľmi vzdialené a hypotetické prepojenie zadržaných „boháčov“ na Smer SSD, príp. aspoň na Hlas, SNS…v najhoršom prípade aspoň na Sme rodinu, Ak ani to nie, potom aspoň na M.Žilinku, ktorý je pre Lipšica, Čaputovú a spol.momentálne poriadne veľký tŕň v zadku. Zo známosti Gučíka s Žilinkom sa dá urobiť organizovaná skupina. Z lepšie situovaného Balciara sa dá urobiť darebácky multimiliardár, topiaci sa v peniazoch a zlate. Prepojenie stačí trochu nafúknuť, naťuknúť, – veď národ, čo žerie provládny mainstream je už trénovaný ako Pavlovove psy a len čo začuje asociáciu „zadržaní boháči“ už mu aj tečie slinka na nejaký chutný kus žrádla, týkajúci sa „smeráckych“ oligarchov a „smeráckej“ mafie.

Nech je akokoľvek, NAKA si dnes zase robila „svoju prácu“. Nuž áno, robila si prácu -ibaže nie tú, na ktorú bola vytvorená. Primárne nezapracovala proti zločinu a kriminalite. Zapracovala ako súčasť predvolebnej kampane. V čí prospech to môžeme zatiaľ iba tušiť. No v období tesne pred voľbami je verejnosť na zadržiavanie osôb ako Gučík, Balciar či Skuhra mimoriadne citlivá. Každý šum, každý výstrel hoci aj zo vzduchovky má silu mediálnej bomby.

Pán Lipšic, pán Hamran a páni stojaci za nimi v pozadí, to veľmi dobre vedia. Vedia, o čo 30.9. pôjde. A tak sa od NAKY a Špeciálnej prokuratúry do volieb ešte kadečoho bombového iste dožijeme.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Poľsko, NATO

Neveríme, že Putin nezaútočí: Poľsko stavia bunkre a zákopy na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom

09.05.2024 15:26, aktualizované: 16:02

Minister obrany dodal, že v stredných a východných vojvodstvách Poľska sú rozmiestnené vojenské jednotky, ktoré poskytujú podporu pohraničnej stráže.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2858284x
Priemerná čítanosť článkov: 3741x

Autor blogu

Kategórie