Založ si blog

Naši novinári: priestor pre Matovičovu exhibíciu a rozoštvávanie vlády

Načo sú u nás ešte novinári, načo sú ešte u nás médiá ako Markíza, Joj, ta3 a pod. ? Dnes sa začala parlamentná rozprava k PVV. Okrem vstupného vystúpenia R.Fica sa ani jedna spravodajská tv /máme ich tri/ neunúvala zabezpečiť nonstop priamy prenos z parlamentu…

Prečo ? Lebo väčšiu hodnotu pre tieto tv a ich majiteľov mali aj dva-trikrát reprízované komentáre samozvaných odborníkov, hodnotiace PVV z pravicového, progresivisticko-liberalistického euroatlantického pohľadu. Tieto tri-štyrikrát vyvarené „informácie“ uprednostnili tv pred živým, ničím nerušeným spravodajským prúdom z parlamentu.

Okrem dezinformačných „analýz“ odborníkov sme dnes boli svedkami už len pokusu novinárov z Markízy a Sme zneužiť TB Hlasu SD na rozoštvávanie vládnej koalície. Naivní novinári, ktorí chceli postaviť postoj Smeru SSD voči médiám proti postoju Hlasu SSD sa však nepodaril. Skúsený politik Pellegrini naopak vyjadril Ficovej stopke voči Markíze a spol. pochopenie. Bum bác, to ste to páni z Markízy a spol. dostali od Pellegriniho riadne K.O.

Po otvorení rokovania k PVV sa o ďalšiu zákernosť pokúsil parlamentný šašo Matovič. Postavil sa pred pult, za ktorým sedel premiér R.Fico s jedným zo svojich hlúpych plagátov. Asi chcel vyprovokovať niečo na spôsob predvolebnej bitky pred Úradom vlády. Nikto z politikov na jeho provokačku ale nereagoval. A tak blázon Matovič musel poslúchnuť napomenutie predsedajúceho schôdze a vrátiť sa do svojej somárskej lavice.

Matovič napriek tomu predsa len čosi dosiahol. Dosiahol svojich 10 sekúnd slávy. Počas nich totiž bol on a jeho plagát v zábere televíznej kamery. Ako je to možné ? Exhibície bláznov sa totiž dnes už aj v živých televíznych prenosoch napr. z futbalu riešia okamžitým odklonením záberov kamery na iné, veci /napr. na divákov, hráčov a pod./. Ide o to, aby televízie nedopriali bláznom typu Matoviča ani jednu sekundu pochybnej slávy. – Ak toto platí pre športových bláznov, malo by to platiť aj pre politických bláznov. Osobitne pre chronických bláznov ako je Igor Matovič, pri ktorých sa patologická exhibícia dá predvídať a na ktorú by mali byť kameramani a režisér pripravení.

Hanbím sa za to, že moje doteraz rešpektované médium, v ktorom publikujem aj tento blog, prinieslo z NRSR na titulnej novinovej stránke práve Matovičov patologický výplod. Ak takto bude Pravda pokračovať aj v budúcnosti, nemala by sa čudovať, ak zákaz vstupu do areálu Úradu vlády dostane spolu s Markízou aj ona. Aj Pravda. Bulvár je čosi nechutné. Ak je to navyše politický bulvár, potom je to čosi, čo do spoločnosti slušných a normálnych vôbec ale že vôbec nepatrí.

Páni novinári, skúste hrať aspoň trochu fér. Dajte občanom SR šancu, aby sa dozvedeli životne dôležité informácie o krokoch vlády. Umožnite občanom SR, aby vedeli čo majú napr. v oblasti daní, dôchodkov, sociálnych dávok, zdravotníctva, školstva, dopravy a pod. od štátnych úradov čakať. Dajte priestor občanom na to, aby sa oboznamovali s nekomentovanými, neupravenými úradnými stanoviskami.

A naopak, zbavte občanov trápnych novinárskych pokusov o rozoštvávanie vlády a mediálnu prezentáciu chorých nápadov nevyliečiteľne postihnutého trnavského pacienta.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

lekáreň, laboratórium, kapsuly, tobolky, príprava liečiv

Kartel v zdravotníctve? Protimonopolný úrad koná proti laboratóriám

13.05.2024 10:43

Dohoda sa má týkať piatich podnikateľov.

polícia bratislava

Pre bombovú hrozbu súvisiacu s STU uzavreli Vazovovu ulicu v Bratislave

13.05.2024 10:42, aktualizované: 11:07

Priestory školy aktuálne kontrolujú policajti.

Extrémizmus / AfD / Protest / Demoštrácia /

Nemeckú AfD môže kontrarozviedka viesť ako extrémistickú, rozhodol súd. Podpredseda hnutia zúri

13.05.2024 10:07

Rozsudok okrem iného znamená, že kontrarozviedka môže stranu a za určitých okolností aj jej predstaviteľov sledovať s pomocou spravodajských postupov vrátane odposluchov.

požiar

Obľúbený bratislavský podnik na Dunaji zachvátili plamene, zasahujú tam hasiči

13.05.2024 09:31, aktualizované: 10:08

Podľa dopravných aplikácií sa na nábreží v okolí požiaru tvoria kolóny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2861566x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie