Založ si blog

Otázky pre opozíciu a médiá, – ktoré sa novinári zabudli opýtať

Iba pár otázok, ktoré sa „naši“ novinári Kolíkovej, Šimečku, Plavákovej, Hajka a spol. nepýtajú, lebo odpoveď je vraj všetkým jasná. /Teda aspoň všetkým voličom opozície/. Mne to jasné nie je. Takže sa pýtam:

  • Úrad špeciálnej prokuratúry /UŠP/ je vraj hlavný nástroj boja s korupciou na Slovensku. V poriadku, -takže ktoré korupčné megakauzy ÚŠP odhalil a za koľko miliárd eur ? – Lebo vo verejnosti sú známe skôr kauzičky, kde išlo o debničku ovocia, o televízor, o plastové okná…prípadne o sumy za pár tisíc eur-výnimočne /v prípade kajúcnikov Imreczeho, Slobodníka atď./ o dva či tri milióny eur.
  • ÚŠP vraj t.č. rieši vyše 1000 živých spisov a po zrušení ÚŠP by sa proces ich riešenia spomalil. Fajn, -prečo sa teda teraz vo väčšine prípadov neurobil na ÚŠP a NAKA žiaden úkon ako je rok dlhý ? Predlžovanie konania na súčasnom ÚŠP nevadí ? Prekážať bude až po preradení prokurátorov ÚŠP na krajské prokuratúry ?
  • Dr. Gašparovi pri jeho obhajobe zrušenia UŠP Kolíková spolu s novinármi neustále hádžu do tváre, že sa o zrušenie ÚŠP usiluje, lebo je obvinený a bojí sa o svoj osud. Prečo sa novinári nepýtajú Kolíkovej, prečo je zubami-nechtami za zachovanie ÚŠP ? Nie je to preto, lebo ak by sa ekonomická kriminalita riešila na normálnej prokuratúre, mohla by sa Kolíková, Sulík, Mikulec, Matovič, a i. opozičníci dostať do hľadáčika prokuratúry a NAKy a sami by sa mohli stať obvinenými z korupcie a ekonomickej kriminality ?
  • Prečo sa v médiách pretriasa iba stanovisko nejakej „rady prokurátorov“, no stanovisko generálneho prokurátora sa spochybňuje či bagatelizuje ? Aké formálno-právne postavenia má v štruktúre našej legislatívy „rada prokurátorov“ ? Ktorý zákon vymedzuje kompetencie rady prokurátorov ? Je to štrukturálna zložka formálneho systému súdnictva a prokuratúry alebo je to iba záujmové profesijné spoločenstvo ?
  • Je z histórie fungovania EU známy precedens, v ktorom by nejaký členský štát prišiel o eurofondy či o hlasovacie práva iba zato, že aplikoval pri tvorbe zákonov v parlamente zrýchlené konanie ? Ako dlhá má byť diskusia podľa požiadaviek EU, EK a EP ? Ktorá európska norma alebo uznesenie stanovuje potrebnú dĺžku diskusie pred schválením nejakého zákona ?
  • Kto sú ľudia, čo protestujú proti zrušeniu ŠP ? Koľko ich je ? Koho volili v posledných voľbách – súčasnú vládu alebo súčasnú opozíciu ? Je ich viac ako 1,3 mil. Slovákov, čo volili súčasnú vládu aj preto, že mali záujem o zmeny v oblasti zákonov, prokuratúry a pod. ?
  • Prečo sa novinári nezaujímajú pri rušení ÚŠP aj o názor advokátov ? Prečo sa nezaujímajú aj o názor kvalifikovaných predstaviteľov akademickej právnickej obce ?

Dalo by sa pánov opozičníkov, novinárov resp. protivládnych propagandistov opýtať aj na ďalšie otázky. Na odštartovanie férovejšej mediálnej diskusie by to však asi stačilo. Alebo nie ?

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 766
Celková čítanosť: 2866874x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie