Založ si blog

Šimečka v Užhorode /i v Berlíne/ vybuchol

Fico sa v Užhorode stretol s ukrajinským premiérom Šmigaľom. Ukrajinci prijali Fica s úctou. Nasledovalo podávanie rúk, úsmevy, fotografie pred zástavami. Ukrajinci poďakovali za humanitárnu pomoc, ktorú Fico priniesol a za pozvanie na návštevu SR, ktorú Šmigaľ dostal. Normálne pragmatické pracovné stretnutie. Žiadna dráma, skôr diplomatická nuda.

Benjaminko Šimečka a jeho tlupa očakávali krvavú tragédiu. Očakávali zrušenie schôdzky, urazenosť, prerušenie vzťahu, očakávali drámu, očakávali krv. Veľa veľa krvi. Nič také sa nekonalo.

Medzinárodná politika je o pragmatizme, o realizme, o vzájomnej tolerancii a rešpekte. Nie o bludoch mladých progresívno-liberálnych protislovenských pušiek z PS. Politika je o skúsenostiach, nie o siláctve. Na to, aby sa z človek stal politik a bohdaj aj štátnik, na to nestačia sorosovské rýchlokurzy. Na to treba štúdium, intelekt a lásku k vlasti. Na to treba to, čo Šimečka a spol. nemajú a ani mať nebudú.

Je pre Slovensko obrovským šťastím, že sa fanatici bez kvalifikácie a amatérski nímandi nedostali po voľbách v septembri 2023 do vládnych funkcií. – Ak by sa to náhodou stalo, Slovensko by pod vládou Šimečkovcov skončilo ako bezvýznamný priskoč-štátik, ktorý by urobil všetko, čo by od neho Washington, Brusel a aj Kyjev očakávali.

Škoda, že Šimečka dnes v Užhorode chýbal. Mohol by na vlastné oči vidieť, ako vyzerá pragmatická politika suverénneho štátu. Mohol by vidieť, ako práve takúto politiku hodnotí zahraničie s rešpektom a pochopením.

PS: Fico z Ukrajiny odletel do Nemecka. Slovenskí novinári očakávali, že predseda vlády SR dostane po nose aspoň tam, od kancelára Scholza. Po nose však nedostal Fico, ale novinári, Po nemecko-slovenskom summite museli konštatovať, že Scholz Fica za jeho /humanitárny/ prístup k Ukrajine neskritizoval ale pochválil. No a pokiaľ ide o to, čo trápi Šimečku a jeho tlupu na námestí SNP, novinári museli napísať, že v Nemecku otázky slovenského právneho štátu nikoho „NETRÁPILI“. – Takže ešte raz, mladý pán Šimečka, ak chceš byť raz politikom nezostáva ti iné, len si všímať Fica a od neho „učiť sa, učiť sa, učiť sa“ !

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, Západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00, aktualizované: 07:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871101x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie