Založ si blog

Ťažká porážka Ukrajiny v Mariupole-vojenská aj informačná

UKRAJINCI Z MARIUPOLA-AZOVSTALU SA VZDALI

Veliteľ nacionalistického pluku Azov Denis Prokopenko publikoval na niektorých ukrajinských sociálnych sieťach podľa google.news vyhlásenie v tomto znení:

“ Obrancovia Mariupolu vyplnili rozkaz, nehľadiac na všetky ťažkosti a 82 dní odolávali presile protivníka, viazali na seba jeho početné sily a umožnili tak ukrajinskej armáde, aby sa preskupila a pripravila väčšinu svojich vojsk na boj vo výhodných pozíciách. Umožnili tiež pokojnejšie dodávky zbraní z krajín našich partnerov. S cieľom záchrany života celá mariupolská posádka teraz pristúpi na stanovené riešenie vyššieho vojenského velenia,-dúfajúc v podporu a pochopenie od celého ukrajinského národa. „

Väčšina vojenských analytikov a komentátorov toto vyhlásenie považovala za signál blížiacej sa kapitulácie a odchodu všetkých /teda nie iba ranených/ žijúcich bojovníkov z katakomb pod mariupolským Azovstalom do ruského zajatia.

A to sa potvrdilo. Teraz je dôležité zistiť, kde budú zajatci z Azovstalu väznení-či na území v rukách Ozbrojených síl Ruskej federácie alebo na území Doneckej ľudovej republiky. Dôležité to bude v prípade, že by boli zajatci postavení pred súd. Na území RF by im hrozilo maximálne doživotie, v DNR však aj trest smrti. Dôležité bude tiež zistiť, či im pred súdnym konaním alebo po ňom udelí prezident RF amnestiu a umožní tak výmenu za ruských zajatcov a odchod domov alebo nie.

Ukrajinci boli v Mariupole vojensky porazení už dávno. Vďaka lživým médiám-bohužiaľ aj našim-sa však Zelenskému a spol. darilo vytvárať vo verejnosti dojem, že to tak nie je. Že v podzemí ešte prebiehajú tvrdé, a napokon iste aj víťazné boje. Včera sa ukázalo, že to s tým „víťazstvom“ – napriek tlaku pápeža, Turkov, OSN, MČK a médií napokon dopadlo tak, ako bolo expertom vopred jasné. UKRAJINA V BOJI O MARIUPOL VOJENSKY ALE AJ INFORMAČNE PREHRALA. Prehrala bitku. Nie vojnu. Ale dôležitú, veľmi dôležitú bitku.

Veci už aj v Mariupole zjavne spejú k definitívnemu ukončeniu bojov. Dôležité to bude nielen pre ruských a ukrajinských vojakov, ale predovšetkým pre neozbrojené civilné obyvateľstvo Mariupola a jeho okolia. Držme palce mieru aspoň v tejto časti čiernomorského pobrežia !

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2831837x
Priemerná čítanosť článkov: 3726x

Autor blogu

Kategórie