Založ si blog

Citovať ukrajinskú vojenskú propagandu sa smie-ruskú nie…

NA OKRAJ KACHOVSKÉHO MASAKRA

„Naše“ a západné médiá /napr. Reuters/ neskrývajú radostť nad 52 obeťami amerických ďalekonosných raketometov Himars na centrum mestá Nová Kachovka. Mesta, ktoré je v hlbokom tyle, ďaleko od frontu a kde doposiaľ žili ľudia pokojným mierovým životom. „Naše“ médiá priniesli jednostranné, neoverené údaje o tom, ako Himars zasiahol ruské muničné sklady. Tých 52 obetí boli vraj ruskí vojaci. Povedal to Kyjev -a „naši“ novinárski škrabáci to bez overenia faktov,-ba i v rozpore s televíznymi zábermi a v rozpore so správami alternatívnych západných médií šíria po slovenskom mediálnom priestore.

Druhá strana však tvrdí niečo úplne iné. Americké Himars zavraždili v centre mierového mesta vyše 5O nevinných civilistov. Rozbili niekoľko panelákov, plných ľudí. Zničili tržnicu, nemocnicu a sociálny ústav – kde zahynul 12-ročný postihnutý chlapec. – Asi to bol „ruský vojak“. Jedna zo striel zasiahla miestny sklad dusikatých hnojív a ich výbuch spôsobil v okolí hroznú spúšť.

Okolie Novej Kachovky je silno agrárna krajina a tak nečudo, že sú tu aj veľké sklady hnojív. USA ich svojim špionážnym satelitom Worldview 2 minulý týždeň zamerali a dnes odpálili. Vedeli, že výbuch v sklade hnojív urobí v meste malú Hirošimu. RF oznámila tento zločin príslušným orgánom OSN. Tie obratom odpovedali, že o veci nemajú „zatiaľ“ dosť informácií. RF podľa niektorých ruských analytikov nezostane iné, ako sa zamerať na zničenie centier prijímania rozhodnutí. Na zničenie rozhodovacích centrál na území Ukrajiny i mimo jej teritória. Na elimináciu špionážnych satelitov USA, krúžiacich vo vesmíre nad Ukrajinou.

A potom príde to, čoho sa každý normálny človek bojí. Celosvetová termonukleárna apokalypsa. Koniec, ktoré začína tak nevinne. Jednostrannou informáciou v západných a „našich“ médiách. A vytešovaním sa z množstva civilistov zabitých v obytných panelákoch.

Nikto nevie, koľko civilných a koľko vojenských cieľov Himars zasiahol. Nikto nepozná objektívnu pravdu -ani Pravda a ani ja nie. Že však zahynuli desiatky civilov a ďalšie stovky sú zavalené pod troskami domov-to je fakt, uverejnený na televíznych záberoch.

Z úcty čo len k jednému jedinému zabitému nevinnému civilistovi by bolo azda možné uverejniť hodnotenie Kachovského masakru obidvoma stranami -alebo pri citovaní jednostranných kyjevských informácií používať staré známe slovíčka ako „údajne“, „vraj“, „podľa neoverených údajov z Kyjeva“ a pod.

Analytici usudzujú, že USA naplánovali spúšť v Kachovke po skúsenostiach z Bejrútu, kde sklad s dusičnatými hnojivami po zásahu tiež vybuchol. A prečo to urobili-veď vojenský význam tohto výbuchu je mizivý. – Nuž, blíži sa referendum o pripojení Chersonskej oblasti k ruskej federácii. Vraj preto. Ktovie, kde je pravda, ale logiku to má…

Analytici na Západe čakajú s napätím na mimoriadne zasadnutie ruskej Dumy, zvolané na 15. júla. Duma má podľa neoficiálnych informácií vybaviť prezidenta a vládu mimoriadnymi právomocami-napr. aj vyhlásením vojny Ukrajine. Keby sa tak stalo, prebiehala by vojenská operácia na Ukrajine úplne iným tempom. A nepomohli by ani špionážne družice USA, ani americké Himarsy. Jeden Himars stojí Ukrajinu 330 tisíc dolárov. Jedna z ukrajinských jednotiek si na ňom celkom slušne zarobila-keď celý ďalekonosný raketový komplex predala /aj s drahocenným software/ Rusom za 800 tisíc USD.

Ukrajinci sú nielen šikovní propagandisti ale aj šikovní podnikatelia. Nie nadarmo v Bratislave pod Slavínom obývajú luxusné vily a v garážach majú autá, aké im ich slovenskí kolegovia môžu iba závidieť.

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2762575x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie