Založ si blog

Csallókozi fanatizmus

Fanatizmus futbalových fanúšikov je čosi, čo ako nutné zlo sprevádza futbal-nádhernú hru skvelých individualít a zocelených kolektívov,- azda po celom svete. Nie inak je to aj na Slovensku. Naposledy sme sa o tom mohli presvedčiť na subkultúrnych oslavách titulu majstra Slovenska na štadióne Slovana. Našťastie, takáto psedo-oslava trvala jeden deň a už je po nej. Už je pokoj.

Nič také, ako pokoj sa však nie a nie vrátiť na Žitný ostrov, medzi fanúšikov DAC Dunajská Streda. Medzi „Maďarov“. -Musím to tak napísať, lebo diskurz fanúšikov DAC sa zjavne vedie v silno etnickom či skôr nacionalistickom tóne. Naposledy šéf klubu Világi v maďarských médiách hysterizoval ako krčmový fanatik, hlboko pod úrovňou, akú by človek čakal od zámožného podnikateľa. – Vraj im Slováci ukradli titul, no už si ho vraj ukradnúť nedajú. Világi okrem skrytých hrozieb použil aj video so sporným verdiktom rozhodcu, ktorý naozaj obral DAC o jedenástku.

Fanatizmus Maďarov z tvrdého jadra fanúšikov DAC na čele s šéfom klubu Világim sa opiera o čosi, čo sa volá selektívna pamäť. Fanatici zo Žitného ostrova si totiž veľmi dobre pamätajú iba krivdy, spáchané na nich. Nie a nie sa rozpamätať na krivdy, ktoré sa udiali ich súperom. Na tie si nespomínajú, – a keďže si na ne nespomínajú, -tak sa vraj jednoducho nestali.

– Ale stali sa, stali vážení fanatici. Rozhodca počas kľúčového zápasu medzi Slovanom a DAC urobil viacero chýb. Jednu veľkú v neprospech DAC – aj DVE VEĽKÉ CHYBY V NEPROSPECH SLOVANA. Išlo o neodpískanú jedenástku a situáciu pre gólom DAC. Okrem toho vďaka rozhodcovskej chybe v prospech DAC získali futbalisti zo Žitného ostrova nespravodlivo v B.Bystrici dva body. Tam rozhodca neuznal súperovi DAC regulárny gól.

-Na tri veľké chyby rozhodcov v prospech DAC si fanatici zo Žitného ostrova nespomínajú. Nepamätajú si ich. Ignorujú ich, -hoci aj tieto chyby sú na videu. Škoda. Verejnosti tým ukazujú, že na úroveň európsky významnejšieho klubu, na úroveň budúceho majstra SR ešte v Dunajskej Strede nedorástli.

Aj prehrávať treba vedieť, aj to patrí k profesionálnemu športu. Keď sa DAC budúci rok chce stať majstrom, nemal by sa posilniť iba hráčsky ale aj kulturálne a ľudsky. Majstrovskú úroveň by mali mať nielen hráči, ale aj funkcionári a fanúšikovia /aspoň ich určujúca časť/. Hoci sa to možno nezdá, -držím DAC palce, aby sa im cesta k majstrovstvu podarila. Aby sa zbavili etnicky podfarbeného zaslepeného fanatizmu, aby ho dokázali nahradiť majstrovským športovým nadhľadom. – A aby sa potom takto majstrovsky pripravení stali oni – „Maďari“ – slovenskými majstrami. Možnože nielen vo futbale….

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2827886x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie