Založ si blog

SNS, OĽaNO, Aliancia mimo parlament ? – Podozrivé ….

Slováci si toho harašenia zo strany údajných agentúr na prieskum verejnej mienky ešte užijú. Jedna takáto agentúra neúnavne každý tretí-štvrtý deň slovenských voličov presviedča, že sa neoplatí voliť:

  • SNS, lebo vraj neprejde cez 5% prah do NRSR-podozrivé, lebo táto strana je v ankete Pravdy treťou najpreferovanejšou stranou;
  • Alianciu, pro-orbánovskú maďarskú stranu, lebo sa v prieskumoch tejto agentúry nepreplazí ani cez 1%; čudné, lebo táto strana bola faktickým víťazom nie tak dávnych komunálnych volieb;
  • OĽaNO, ktorá sa v prieskumoch nedokáže preniesť cez 7% hranicu vstupu do NRSR; pozoruhodné, lebo ide o stranu, ktorá pravicových politikov a publicistov omína ako nikým neželaný kamienok v topánke.

Liberálnodemokratické zákulisie septembrových volieb si neželá vstup do NRSR ani v prípade jednej z týchto strán. V prípade SNS a Aliancie preto, lebo ide o potenciálnych partnerov Smeru SSD do povolebnej vládnej koalície. Voličov treba prieskumami verejnej mienky znechutiť a odradiť o takejto voľby. Ide o to, aby Smer SSD napokon okrem Republiky nemal koaličný potenciál, nech by jeho volebný výsledok bol aj nad 25%.

OĽaNO je opačný prípad. Liberálnodeomkratickí viťúzi by toto hnutie nechceli v NRSR, lebo ísť s ním znovu do koalície -to by bola samovražda. Parlamentné mandáty OĽaNO sú de facto redukciou voličského potenciálu pravice. Voličov OĽaNO treba preto znechutiť a presvedčiť, aby si našli inú pravicovú konzervatívnu alternatívu – takú, čo bude chrumkavejšia pri ev. zostavovaní pravicovoliberálno-konzervatívnej vlády. Ponúka sa im napr. strana Demokrati, KDH, príp. v krajnej núdzi Sme rodina.

Takéto fígle si na slovenského voliča vymysleli demiurgovia pro-amerického povolebného zoskupenia. Ich akože prieskumné harašenie by bolo aj na smiech, -keby nebolo myslené vážne a keby jeho podstatou nebolo klamanie slovenských voličov. Aby sa klamstvo podarilo, treba takmer každý deň obťažovať Slovákov klamnými prieskumami. Lebo veď od čias Goebbelsa platí, že ak sa lož zopakuje stokrát-tisíckrát, – stane sa „pravdou“.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835646x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie