Založ si blog

Konečne máme novú vládu

Dnes bola menovaná nová vláda Roberta Fica. Konečne. Po troch rokoch matovičovsko-hegerovskej hrôzovlády a pol roku virtuálnej pseudo-vlády Čaputovej Odora konečne za vládny stôl „sadla vôľa nášho ľudu“.

Očakávania Slovákov voči ľavicovo-národniarskej vláde sú veľké. Ako vždy, sú vyššie ako možnosti novej vlády. Tá totiž zdedí rovnaké vnútorné sociálno-ekonomické podmienky a rovnaké vonkajšie prostredie, aké mali predchádzajúce vlády. Umenie novej vlády v takýchto danostiach bude umenie možného.

Nová vláda nebude mať veľa bodov, v ktorých by mohla nadviazať na výsledky práce alebo na plány minulej vlády. Napriek tomu si myslím, že kto hľadá, nájde. Keď nie veľké veci tak aspoň ako-tak užitočné maličkosti. Napríklad zavedenie povinnej školskej dochádzky pre deti ukrajinských prisťahovalcov /Bútora/, nástroje na redukciu remišovskej straty eur, prichádzajúcich z Bruselu /Vašáková/, odvolanie neschopného šéfa NBS /Lančarič/, zablkovanie prísunu ukrajinského obilia do SR /Bíreš/, operatívnejšie riešenie problémov s výstavbou nových nemocníc /Palkovič/ atď.

Na druhej strane odpudzujúco pôsobiaci totalitný vyhadzov pre starodemokratického ministra vnútra Šimka by mal byť odstrašujúci príklad toho ako sa nevládne a vládnuť nesmie. Odporne pôsobilo aj bezškrupulózne poslúchanie Bruselu /NATO i EU/ v „našej“ zahraničnej a obchodno-ekonomickej politike.

Dnes je čas blahoželať R.Ficovi a jeho garnitúre k nástupu do štvrtého vládneho obdobia. Je čas zaželať im /ale vlastne najmä nám voličom a občanom/, aby sa im ich práca pri záchrane Slovenska darila a aby krok za krokom vytvorili predpoklady na budúci sociálno-ekonomický rozvoj Slovenskej republiky.

Od zajtra budeme už sledovať prácu novej vlády. Tak ako pri každej vláde bude treba dobré veci aj tejto vlády podporovať a chváliť a problémové činy a súvislosti kritizovať. Môj pohľad na činy novej vlády bude rovnaký ako vždy-cez prizmu národných, kresťanských a ľavicovo-sociálnych hodnôt. Verím, že nová vláda, hlásiaca sa práve k takýmto hodnotám, ponúkne oveľa viac príležitostí k podpore a pochvale ako k výhradám a kritike.

Veľa úspechov a chuti do činorodej práce pre Slovensko, nová naša slovenská vláda !

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2966920x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie