Založ si blog

Konečne máme novú vládu

Dnes bola menovaná nová vláda Roberta Fica. Konečne. Po troch rokoch matovičovsko-hegerovskej hrôzovlády a pol roku virtuálnej pseudo-vlády Čaputovej Odora konečne za vládny stôl „sadla vôľa nášho ľudu“.

Očakávania Slovákov voči ľavicovo-národniarskej vláde sú veľké. Ako vždy, sú vyššie ako možnosti novej vlády. Tá totiž zdedí rovnaké vnútorné sociálno-ekonomické podmienky a rovnaké vonkajšie prostredie, aké mali predchádzajúce vlády. Umenie novej vlády v takýchto danostiach bude umenie možného.

Nová vláda nebude mať veľa bodov, v ktorých by mohla nadviazať na výsledky práce alebo na plány minulej vlády. Napriek tomu si myslím, že kto hľadá, nájde. Keď nie veľké veci tak aspoň ako-tak užitočné maličkosti. Napríklad zavedenie povinnej školskej dochádzky pre deti ukrajinských prisťahovalcov /Bútora/, nástroje na redukciu remišovskej straty eur, prichádzajúcich z Bruselu /Vašáková/, odvolanie neschopného šéfa NBS /Lančarič/, zablkovanie prísunu ukrajinského obilia do SR /Bíreš/, operatívnejšie riešenie problémov s výstavbou nových nemocníc /Palkovič/ atď.

Na druhej strane odpudzujúco pôsobiaci totalitný vyhadzov pre starodemokratického ministra vnútra Šimka by mal byť odstrašujúci príklad toho ako sa nevládne a vládnuť nesmie. Odporne pôsobilo aj bezškrupulózne poslúchanie Bruselu /NATO i EU/ v „našej“ zahraničnej a obchodno-ekonomickej politike.

Dnes je čas blahoželať R.Ficovi a jeho garnitúre k nástupu do štvrtého vládneho obdobia. Je čas zaželať im /ale vlastne najmä nám voličom a občanom/, aby sa im ich práca pri záchrane Slovenska darila a aby krok za krokom vytvorili predpoklady na budúci sociálno-ekonomický rozvoj Slovenskej republiky.

Od zajtra budeme už sledovať prácu novej vlády. Tak ako pri každej vláde bude treba dobré veci aj tejto vlády podporovať a chváliť a problémové činy a súvislosti kritizovať. Môj pohľad na činy novej vlády bude rovnaký ako vždy-cez prizmu národných, kresťanských a ľavicovo-sociálnych hodnôt. Verím, že nová vláda, hlásiaca sa práve k takýmto hodnotám, ponúkne oveľa viac príležitostí k podpore a pochvale ako k výhradám a kritike.

Veľa úspechov a chuti do činorodej práce pre Slovensko, nová naša slovenská vláda !

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2849447x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu

Kategórie