Založ si blog

Fox News: Fico má iný pohľad na Ukrajinu ako EU

Podľa americkej spravodajskej televízie Fox News má Fico protiukrajinské názory. Je schopný úplne zmeniť zahraničnú politiku štátu. Fico je podľa Fox News za ukončenie finančnej a vojenskej pomoci ukrajinským ozbrojeným silám. Navyše nesúhlasí s prijatím Ukrajiny do NATO.

Fico požaduje tlak EU na okamžité prímerie, lebo bojové akcie Ukrajiny aj tak ukázali, že ozbrojené sily Ukrajiny nie sú schopné poraziť ruské ozbrojené sily. Ficovo víťazstvo v parlamentných voľbách a jeho nástup k moci by mohli podkopať krehkú jednotu v pro-ukrajinskej politike Európskej únie a NATO.

Maďarský premiér Viktor Orbán to povedal – aj na margo Ficovho Slovenska trochu inak:

„Brusszelben futyulnek ránk. Nos, mi már nem táncolunk“. /V Bruseli nám pískajú. No my už netancujeme/.

Istý pán Šimečka z poslaneckého klubu PS si však myslí, že Fico bude musieť tancovať tak, ako mu to záväzne prikáže výbor NRSR pre európske záležitosti.. Problém je, že v tomto výbore má väčšinu súčasná Ficom vedená koalícia a že choreografiu príp. tanca pána Fica si takto zostavuje Fico sám a nie pán Šimečka či jeho bruselskí tútori.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2851281x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie