Založ si blog

Otázky pre opozíciu a médiá, – ktoré sa novinári zabudli opýtať

Iba pár otázok, ktoré sa „naši“ novinári Kolíkovej, Šimečku, Plavákovej, Hajka a spol. nepýtajú, lebo odpoveď je vraj všetkým jasná. /Teda aspoň všetkým voličom opozície/. Mne to jasné nie je. Takže sa pýtam:

  • Úrad špeciálnej prokuratúry /UŠP/ je vraj hlavný nástroj boja s korupciou na Slovensku. V poriadku, -takže ktoré korupčné megakauzy ÚŠP odhalil a za koľko miliárd eur ? – Lebo vo verejnosti sú známe skôr kauzičky, kde išlo o debničku ovocia, o televízor, o plastové okná…prípadne o sumy za pár tisíc eur-výnimočne /v prípade kajúcnikov Imreczeho, Slobodníka atď./ o dva či tri milióny eur.
  • ÚŠP vraj t.č. rieši vyše 1000 živých spisov a po zrušení ÚŠP by sa proces ich riešenia spomalil. Fajn, -prečo sa teda teraz vo väčšine prípadov neurobil na ÚŠP a NAKA žiaden úkon ako je rok dlhý ? Predlžovanie konania na súčasnom ÚŠP nevadí ? Prekážať bude až po preradení prokurátorov ÚŠP na krajské prokuratúry ?
  • Dr. Gašparovi pri jeho obhajobe zrušenia UŠP Kolíková spolu s novinármi neustále hádžu do tváre, že sa o zrušenie ÚŠP usiluje, lebo je obvinený a bojí sa o svoj osud. Prečo sa novinári nepýtajú Kolíkovej, prečo je zubami-nechtami za zachovanie ÚŠP ? Nie je to preto, lebo ak by sa ekonomická kriminalita riešila na normálnej prokuratúre, mohla by sa Kolíková, Sulík, Mikulec, Matovič, a i. opozičníci dostať do hľadáčika prokuratúry a NAKy a sami by sa mohli stať obvinenými z korupcie a ekonomickej kriminality ?
  • Prečo sa v médiách pretriasa iba stanovisko nejakej „rady prokurátorov“, no stanovisko generálneho prokurátora sa spochybňuje či bagatelizuje ? Aké formálno-právne postavenia má v štruktúre našej legislatívy „rada prokurátorov“ ? Ktorý zákon vymedzuje kompetencie rady prokurátorov ? Je to štrukturálna zložka formálneho systému súdnictva a prokuratúry alebo je to iba záujmové profesijné spoločenstvo ?
  • Je z histórie fungovania EU známy precedens, v ktorom by nejaký členský štát prišiel o eurofondy či o hlasovacie práva iba zato, že aplikoval pri tvorbe zákonov v parlamente zrýchlené konanie ? Ako dlhá má byť diskusia podľa požiadaviek EU, EK a EP ? Ktorá európska norma alebo uznesenie stanovuje potrebnú dĺžku diskusie pred schválením nejakého zákona ?
  • Kto sú ľudia, čo protestujú proti zrušeniu ŠP ? Koľko ich je ? Koho volili v posledných voľbách – súčasnú vládu alebo súčasnú opozíciu ? Je ich viac ako 1,3 mil. Slovákov, čo volili súčasnú vládu aj preto, že mali záujem o zmeny v oblasti zákonov, prokuratúry a pod. ?
  • Prečo sa novinári nezaujímajú pri rušení ÚŠP aj o názor advokátov ? Prečo sa nezaujímajú aj o názor kvalifikovaných predstaviteľov akademickej právnickej obce ?

Dalo by sa pánov opozičníkov, novinárov resp. protivládnych propagandistov opýtať aj na ďalšie otázky. Na odštartovanie férovejšej mediálnej diskusie by to však asi stačilo. Alebo nie ?

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967094x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie