Založ si blog

Kto tu vlastne vyhral voľby: Fico či Šimečka a Cigániková ?

Na základe demokratických volieb sa v SR ujala moci koalícia Smer, Hlas a SNS. Opozícia to formálne akceptovala no ide o falošnú akceptáciu. V skutočnosti – aby víťaznej vládnej koalícii zabránila vládnuť, posiela do Bruselu záškodníkov, do ulíc frustrovaných porazencov a do médií kadejaké protesty po každom jednom suverénnom kroku novej vlády.

Opozícii sa nič nepáči. To by bolo aj v poriadku, keby sa obmedzila na konštruktívnu kritiku. Ibaže opozícia po každom kroku vlády spúšťa hysterický škrekot. Po každom návrhu nového zákona, po každej organizačnej či personálnej zmene reve ako keby ju z kože drali. Kvičí, zavíja, otravuje mediálne a následne aj celkové spoločenské ovzdušie.

Za všetky prípady iba dva príklady z dneška. Policajný prezident /nominant ministra vnútra za Hlas SD/ si dovolil odvolať z postu šéfa NAKA človeka, ktorého tam dosadil Matovič prostredníctvom olajnáka Mikulca resp. fajtera prezidenta Hamrana. Toľká drzosť – tak minister za Hlas je tak arogantný, tak nedemokratický, že odvoláva človeka daného tam minulým režimom. Konkrétne človeka, ktorého si vybral trnafský mikrogénius Matovič. Nehoráznosť, chrapúnstvo…naše mainstreamové protivládne médiá sa priam zadúšajú od rozhorčenia.

Beznohavičková dubajská fláma Cigániková dnes zvolala tlačovú konferenciu k inej smerácko-hlasistickej sviňačine. Predstavte si to, súčasná vláda začala vymieňať ľudí v predstavenstve a dozornej rade štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne. – Ako je to možné ? Prečo je táto ľavicová vláda nespokojná s ľuďmi, ktorých jej tam nanominovala predchádzajúca pravicovo-populistická partička pána Matoviča ? Čo si to ten Pellegrini a Fico dovoľujú, dávať do funkcií svojich ľudí ? Veď tí čo ich tam Matovič a spol. ustanovili, boli podľa Matoviča najlepší z najlepších ! Tak čo sú to za móresy,-že ich nová vláda vymieňa za akýchsi odkundesov , čo majú iba prepytujem dôveru tejto novej vlády. No to je hnus, to je fuj, – Pellegrini a Fico do basy ! Dosť bolo Fica. Korčok na hrad !

Bolo by dobré, aby opoziční europoslanci už aj utekali do Bruselu s novými žalobami. Žalobaby by mali pani Layenovej oznámiť ako veľmi sú Fico a spol, arogantní a ako hrubo porušujú princípy právneho štátu. Fico a spol. nechcú po voľbách realizovať program bývalej vlády, nechcú nechať pri moci ľudí z bývalej vlády – ale predstavte si to – chcú realizovať svoj vlastný vládny program a chcú vládnuť so svojimi vlastnými ľuďmi.

Hnus. Ešte raz fuj ! Ficovi treba ihneď vziať eurofondy !

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Zuzana Dolinková, Ide o pravdu

Dolinková v Ide o pravdu: Pri Rázsochách sa roky neurobilo nič. Kritizujú tí, ktorí to mohli pohnúť

04.05.2024 10:00

Kde bude stáť nová nemocnica v Bratislave - na Rázsochách či v Ružinove? Návrh pôjde čoskoro do vlády, uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Ruské školstvo / vzdelávanie / Rusko /

V Novosibirsku končí škola, ktorej vedenie bolo proti vojne na Ukrajine

04.05.2024 09:32

Novokolledž bola jediná vyššia odborná škola v Rusku, ktorá fungovala podľa západného modelu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848410x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie