Založ si blog

Komu veriť: analytikovi či herečke ?

V dnešných médiách sa objavili dve vyjadrenia, týkajúce sa protestov opozície proti zákonným úpravám špeciálnej prokuratúry resp. po šimečkovsky: proti „mafiánskemu balíčku“. Iba veľmi stručne:

Bývalá herečka Magda Vásáryová volá ľudí na protivládne mítingy, lebo sa bojí, aby Slovensko neprešlo na „zlú stranu dejín“ a aby sa u nás zachovala „sloboda a demokracia“.

Skúsený analytik, komentátor a publicista Juraj Hrabko nazýva protivládne mítingy šimečkovcov a matovičovcov stretnutiami voličov opozície, ktorí sú stále frustrovaní volebnou porážkou v parlamentných voľbách spred dva a pol mesiaca.

Komu z nich dvoch veriť ? V médiách stále populárnej herečke na dôchodku alebo analytikovi, o ktorého názory je v súčasných mainstreamových médiách stále menší záujem ? Kto má pravdu ? Akí sú „demonštranti“ čo na protivládne zhromaždenia chodia ? Sú to neochvejní bojovníci za demokraciu alebo sú to naopak ľudia bez demokratického zmýšľania, neschopní prijať porážku vo férových demokratických voľbách ?

Alebo iná názorová dichotómia: Za zrušenie špeciálnej prokuratúry sa vyslovil popredný odborník na trestné právo, dekan Právnickej fakulty Doc. JUDr. E.Burda, CSc. Odlišný názor vyslovilo 200 študentov Univerzity Komenského. Aj v tomto prípade vzniká otázka – komu veriť ? Kto je väčšia odborná autorita, kto je kvalifikovanejší, – docent trestného práva alebo študenti ?

Podľa posledného prieskumu verejnej mienky vládne idey sociálnej a národnej spravodlivosti podporuje toľko občanov, že by to dalo 78 resp. 88 poslancov NRSR. Odboj proti súčasnej vláde a liberálno-progresivistickú a konzervatívnu opozíciu podporuje masa voličov, ktorá by poslala do NR SR spolu 62 poslancov. Pomer 88 ku 62 je jasný. – Napriek tomu sa naše médiá hmýria hodnoteniami, akoby ten pomer bol opačný a akoby tých ľudí frustrovaných z volebnej porážky bola ústavná väčšina.

Tak teda neviem. A vy ako ? Komu veríte ? Starnúcej herečke či starnúcemu politickému analytikovi ? Médiám alebo vlastným životným skúsenostiam a vlastnému zdravému rozumu ?

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848590x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie