Založ si blog

USA sú najdemokratickejší a najrozvinutejší štát sveta – SR v tesnom závese !

Americký prezident Joe Biden pri svojom prejave v americkom štáte Wisconsin včera označil amerického ex-prezidenta Donalda Trumpa za svojho „PROFESORA“. Že by tým chcel naznačiť, ako veľmi sa od Trumpa učil a učí ? Nie, to si len deduško zmýlili anglické slovo „profesor“ s anglickým slovom „predecessor“. Uznávam, obe slová sú si fonteicky trochu blízke.

Ako si však vysvetliť, že v tom istom prejave si deduško Biden pomýlil aj slovo „pandémia“ so slovom “ recesia“ /myslí sa ekonomická depresia/ ? To sa už nedá vysvetliť fonetickou podobnosťou. To už nie je nič iné len ironické pripomenutie vysokej rozvinutosti krajiny, na čele ktorej môže byť človek-prezident s takouto „brilantnou“ mentálnou kondíciou.

V inom americkom štáte, – v Alabame, včera udusili „sáčkom“ s dusíkom človeka, odsúdeného na smrť. Čo je to za demokraciu, čo je to za humanizmus, keď v rámci nich štátni zamestnanci dusia ľudí „sáčkami“ ?

Môžu si USA iba na pozadí týchto dvoch príkladov o sebe hovoriť, že sú najdemokratickejšia, najrozvinutejšia a najhumánnejšia krajina na svete ?

Slovensko je zatiaľ iba malý, hoci snaživý žiačik USA. Áno, zatiaľ sa USA v rozvinutosti a demokracii nevyrovnáme-no usilujeme sa. Príkladom je, že už aj u nás v SR dokáže náš štátny súd odsúdiť občana /občana Magáta/ na 6 rokov. Nie za vraždu, nie za lúpež, nie za korupciu – ale ZA NÁZOR. Zato, že príliš veľa číta a na základe prečítaného píše články, ktoré relativizujú názor tých, čo nečítajú a preto nemajú problém uveriť jednému jedinému oficiálnemu názoru.

Takže, žiadne spochybňovanie, žiadna relativizácia. Sloboda názoru, -to áno, ale iba v rámci toho jedného jediného oficiálneho názoru. Ak túto demokratickú normu prekročíte, bude vás to stáť 6 rokov života. A ak neprestanete hnevať, potom vás udusia „sáčkom“ s dusíkom.

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2921971x
Priemerná čítanosť článkov: 3765x

Autor blogu

Kategórie