Založ si blog

Keby nie volieb-o vystúpení z NATO a EU do médií neprenikne ani slovo

Vďaka kampani k prezidentským voľbám sa v „našich“ médiách objavili názory, ktoré sú medzi novinármi to najprísnejšie tabu na svete. Objavili sa úvahy o možnosti, ba dokonca potrebnosti vystúpenia Slovenskej republiky z NATO a EU. V originále a bez príkras – o vystúpení SR zo „zločineckej NATO“ a „neokolonialistickej EU“. Priznám sa bez mučenia, – dobre sa mi slobodná verejná diskusia na tieto témy počúva. Ej, veru dobre.

Eventualitu vystúpenia SR z jednej či z oboch organizácií spomínajú v otvorenej či aspoň implicitnej podobe 5 z 11 kandidátov na funkciu slovenského prezidenta. Ktoríže menovite ? Nuž teda:

  • R.Švec
  • M.Kotleba
  • Š.Harabin
  • M.Náhlik
  • A.Danko

Ten naposledy menovaný hovorí o téme najhanblivejšie, no implicitne o tejto eventualite aj on hovorí.

Ak si zrátame preferencie týchto kandidátov, nie je to viac ako 20%. Na druhej strane, pätina tohto voličstva, ak by sa integrovala do jednotnej strany, bola by to asi druhá najsilnejšia politická strana na Slovensku.

No a teraz konečne k veci: predstavte si, že táto na úplnú štátnu suverenitu SR orientovaná názorová skupina Slovákov dlhodobo nemala a nemá v slovenských mienkotvorných a celoplošne sledovateľných médiách ŹIADNE zastúpenie. Druhá najsilnejšia názorová skupina – a v demokratickej vraj názorovo pluralitnej spoločnosti nemá žiadnu slobodu slova. Novinári, médiá túto názorovú skupinu totálne bojkotujú. Novinári sa tvária, že neexistuje. Vytvárajú verejný blud, že sme tu všetci silnými alebo trochu kritickými ale i tak euroatlantistami. A pritom figu borovú-minimálne každý piaty Slovák by NATO a EU najradšej poslal kade ľahšie…

Nie, nebudem sa tu teraz venovať názorom prečo EU a NATO nie, resp. prečo áno. Vážnosť diskusie k tomuto problému je príliš veľká, než aby sa dala odbiť krátkym názorovým článkom. Ja tu mám zatiaľ oveľa skromnejší cieľ-podnietiť rozmýšľanie o tom, ako je možné v demokratickom mediálnom prostredí tak dokonale ignorovať občanov s druhým najčastejším názorom na čosi, čo by malo byť súčasť veci verejnej.

Takže, ešte raz – vyžívam sa v tom, že aspoň v rámci prezidentskej kampane môžem počúvať slobodné uvažovanie o NATO a EU prakticky od každého druhého prezidentského kandidáta. Nie je to bohviečo. Nie je to veľa. Ale aj za to málo – ˇPán Boh zaplať !

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2921834x
Priemerná čítanosť článkov: 3765x

Autor blogu

Kategórie