Založ si blog

O karikatúrach a karikaturistoch

Za dve hodiny vyše dvetisíc čitateľov. Taká bola čítanosť článku, v ktorom som dnes jednej osobe odporučil, aby sa venovala po rusky čítaným apelom na česť tých vojakov, ktorí za 8 rokov zabili vyše 200 detí. Na počesť týchto detí je dnes v Donecku rozsiahla Aleja anjelov. /Čo zabité ruské dieťa, to jeden strom…/. A aby nemíňala čas na spochybňovanie cti tých vojakov, ktorí bojujú za prežitie svojho národa, bránia si vlasť proti 40 krajinám NATO a ich spojencom.

Slováci napriek ťažkým časom vedia, kto sú ich bratia a kto sú tí, čo sa tu rozťahujú svojim mumľavým jazykom /akoby v ústach mali stále horúci zemiak/ a ktorí z nich chcú urobiť poslušné pracujúce stádo otrokov. Bez jazyka, bez kultúry, bez tradícií, bez pamäti.

Kedysi, v ťažkých časoch núteného združstevňovania Stredného Slovenska som vo výklade kníhkupectva nášho mestečka pozeral na karikatúry mojich susedov, nakreslené jedným prehnane uvedomelým učiteľom kreslenia. Figúrky mali zosmiešńovať tých „kulakov“, čo napriek 15 hodinám nepretržitého „prehovárania“ na MsNV nepopustili a nepodpísali. Jediné, čo tieto nepodarené obrázky s pracovitými a čestnými chlapmi a báčikmi z lazov spájalo, boli ich mená. Karikatúry z pera boľševického humoristu boli tak preexponované, že predstavovali skôr výsmech celej idey združstevňovania a boli karikatúrou hlúposti karikaturistu samotného. Boli karikatúrou malosti propagandy, ktorá útočila na čestných a pracovitých a chránila neschopných, servilných sluhov tých pánov, čo vtedy na Slovensku vládli.

Nemôžem si pomôcť, ale vždy keď na tomto portáli uvidím obrázky dvoch upachtených servilných babrákov, čo tu do omrzenia akože karikujú vodcu opozície, vždy si spomeniem na tupé kresbičky kariéristického karikaturistu z 50-tych rokov. Na produkcie nekonečne uvedomelého a večne opitého učiteľa kreslenia z nášho malého podhorského mestečka.

Škoda, že k týmto bezduchým propagandistickým obrázkom nie je diskusia. Aspoň diskutéri by to tu okorenili vtipom a humorom, ktorý napr. pánovi D. tak veľmi chýba. A poradili by mu možno aj s jedným veľmi vďačným námetom na pekný obrázok. Ten námet žije v Pezinku a svoje múdrosti vie prečítať aj v ruštine.

PS: Tí, čo ste dnešný blog o tom, akú hanbu robí Slovensku pani Z.Č. nestihli, máte smolu. Už to stiahli aj z archívu. Budete si musieť počkať na knižnú publikáciu „Vymazané blogy“.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2843349x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie