Založ si blog

Rúška hore !

Myslel som si, že ľudia nosili na tvári rúška kvôli prevencii pred covidom 19. Ale mýlil som sa. Oni tie rúška nosili s úcty či strachu pred vládou Matoviča resp. Hegera. Len čo vláda dovolila chodiť do obchodov bez rúška, nemá v obchodoch rúška takmer nikto. A pritom, covid tu stále je, ľudia naň každý deň umierajú. A jedinou, aj keď veľmi biednou obranou voči covidu je práve iba rúško.

Dva roky sme spolu s manželkou odolávali – ako covidu, tak vakcinačnej kampani. Úspešne. Covid ani jeden z nás nedostal a zavakcinovať sa ani jeden z nás nedal. Rúška však nosíme naďalej. Pravdu povediac, nosíme ich radi. Videli sme tento nápad dávno pred covidovou pandémiou u Japoncov, Kórejcov a Číňanov. Boli sme radi, že rúška môžeme menej okato nosiť aj my Slováci, a dokonca tu doma, na Slovensku. Nariadenie vlády a stádový efekt národa, ktorý po ňom nasledoval, nám poskytovalo bezpečné alibi.

Lenže čo teraz ? Rúška sa už nenosia… S rúškami vyzeráme v obchodoch ako Fantozzi s lyžami na pleci v júli na železničnom peróne. Ľudia, pridajte sa k nám. Aby sme sa nemuseli hanbiť, že to robíme už iba my. Ľudia – noste rúška naďalej. Natruc tejto vláde ! – RÚŠKA HORE !

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2844047x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie