Založ si blog

Citovať ukrajinskú vojenskú propagandu sa smie-ruskú nie…

NA OKRAJ KACHOVSKÉHO MASAKRA

„Naše“ a západné médiá /napr. Reuters/ neskrývajú radostť nad 52 obeťami amerických ďalekonosných raketometov Himars na centrum mestá Nová Kachovka. Mesta, ktoré je v hlbokom tyle, ďaleko od frontu a kde doposiaľ žili ľudia pokojným mierovým životom. „Naše“ médiá priniesli jednostranné, neoverené údaje o tom, ako Himars zasiahol ruské muničné sklady. Tých 52 obetí boli vraj ruskí vojaci. Povedal to Kyjev -a „naši“ novinárski škrabáci to bez overenia faktov,-ba i v rozpore s televíznymi zábermi a v rozpore so správami alternatívnych západných médií šíria po slovenskom mediálnom priestore.

Druhá strana však tvrdí niečo úplne iné. Americké Himars zavraždili v centre mierového mesta vyše 5O nevinných civilistov. Rozbili niekoľko panelákov, plných ľudí. Zničili tržnicu, nemocnicu a sociálny ústav – kde zahynul 12-ročný postihnutý chlapec. – Asi to bol „ruský vojak“. Jedna zo striel zasiahla miestny sklad dusikatých hnojív a ich výbuch spôsobil v okolí hroznú spúšť.

Okolie Novej Kachovky je silno agrárna krajina a tak nečudo, že sú tu aj veľké sklady hnojív. USA ich svojim špionážnym satelitom Worldview 2 minulý týždeň zamerali a dnes odpálili. Vedeli, že výbuch v sklade hnojív urobí v meste malú Hirošimu. RF oznámila tento zločin príslušným orgánom OSN. Tie obratom odpovedali, že o veci nemajú „zatiaľ“ dosť informácií. RF podľa niektorých ruských analytikov nezostane iné, ako sa zamerať na zničenie centier prijímania rozhodnutí. Na zničenie rozhodovacích centrál na území Ukrajiny i mimo jej teritória. Na elimináciu špionážnych satelitov USA, krúžiacich vo vesmíre nad Ukrajinou.

A potom príde to, čoho sa každý normálny človek bojí. Celosvetová termonukleárna apokalypsa. Koniec, ktoré začína tak nevinne. Jednostrannou informáciou v západných a „našich“ médiách. A vytešovaním sa z množstva civilistov zabitých v obytných panelákoch.

Nikto nevie, koľko civilných a koľko vojenských cieľov Himars zasiahol. Nikto nepozná objektívnu pravdu -ani Pravda a ani ja nie. Že však zahynuli desiatky civilov a ďalšie stovky sú zavalené pod troskami domov-to je fakt, uverejnený na televíznych záberoch.

Z úcty čo len k jednému jedinému zabitému nevinnému civilistovi by bolo azda možné uverejniť hodnotenie Kachovského masakru obidvoma stranami -alebo pri citovaní jednostranných kyjevských informácií používať staré známe slovíčka ako „údajne“, „vraj“, „podľa neoverených údajov z Kyjeva“ a pod.

Analytici usudzujú, že USA naplánovali spúšť v Kachovke po skúsenostiach z Bejrútu, kde sklad s dusičnatými hnojivami po zásahu tiež vybuchol. A prečo to urobili-veď vojenský význam tohto výbuchu je mizivý. – Nuž, blíži sa referendum o pripojení Chersonskej oblasti k ruskej federácii. Vraj preto. Ktovie, kde je pravda, ale logiku to má…

Analytici na Západe čakajú s napätím na mimoriadne zasadnutie ruskej Dumy, zvolané na 15. júla. Duma má podľa neoficiálnych informácií vybaviť prezidenta a vládu mimoriadnymi právomocami-napr. aj vyhlásením vojny Ukrajine. Keby sa tak stalo, prebiehala by vojenská operácia na Ukrajine úplne iným tempom. A nepomohli by ani špionážne družice USA, ani americké Himarsy. Jeden Himars stojí Ukrajinu 330 tisíc dolárov. Jedna z ukrajinských jednotiek si na ňom celkom slušne zarobila-keď celý ďalekonosný raketový komplex predala /aj s drahocenným software/ Rusom za 800 tisíc USD.

Ukrajinci sú nielen šikovní propagandisti ale aj šikovní podnikatelia. Nie nadarmo v Bratislave pod Slavínom obývajú luxusné vily a v garážach majú autá, aké im ich slovenskí kolegovia môžu iba závidieť.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834521x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie