Založ si blog

Prezradenie bank. tajomstva nie je podľa bratislav.súdu prezradením bank.tajomstva….

Podľa jednej bratislavskej sudkyne nie je prezradenie bankového tajomstva prezradením bankového tajomstva. Lebo vraj obžalovaný, ktorý si urobil kópiu bankového účtu Dr.R.Kaliňáka a odovzdal ju smutnoznámej novinárke, -konal vo verejnom záujme. Áno, v záujme konal, no nie verejnom ale len a len úzko straníckom, -veď bol popri práci v banke aj asistentom politika-poslanca NRSR. Sudkyňa sa hlboko mýli, nekonal vo verejnom lež v straníckom záujme.

Ak by obžalovaný bol chcel konať vo verejnom záujme, mal sa obrátiť na orgány činné v trestnom konaní. A nie na novinárku, ktorá dr. Kaliňáka z duše nenávidela a nie je veľká konšpirácia keď si myslíme, že mu chcela a chce maximálne ublížiť.

V jeden a ten istý deň sa náš právny systém prejavil dvojako. Na jednej strane pozitívne, -keď prokuratúra zastavila nezákonné stíhanie opozičných politikov. Prokuratúra konala správne, veď niekoho obžalovať sa dá iba ak je dodržaný zákon.

Na druhej strane sa náš právny systém prejavil aj negatívne. Evidentný trestný čin, pri ktorom bola obžaloba pripravená kvalifikovane, sudkyňa vyhlásila za neškodný. SKUTOK SA PODĽA NEJ NESTAL. Nuž, hovorí sa, že karma je zadarmo. Ktovie, či sa raz pani sudkyňa nedožije situácie, že aj jej bankové účty budú svietiť v nejakých médiách. Samozrejme vo verejnom záujme. Lebo nejaký snaživec si bude myslieť , že jeden z príjmov na jej účte súvisí napr. s rozsudkami, aké sudkyňa vyprodukovala v poslednom čase na súde. Neželám pani sudkyni takýto osud. Zlo netreba vybíjať zlom. Čo jej želám je čisté svedomie, pokojný spánok a príjemný pocit z dobre vykonanej práce.

Podľa môjho názoru ho však za prácu v kauze R. kontra Kaliňák nemala a mať nemohla. Alebo že by predsa len mohla ?

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2856873x
Priemerná čítanosť článkov: 3739x

Autor blogu

Kategórie