Založ si blog

Niečo sa udeje

Nasadili na Rusko najviac sankcií v histórii ľudstva. Cieľ ? Zbedačiť Rusko, zlikvidovať mu tyl na úspešnú realizáciu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Vyvolať v Rusku občianske nepokoje, štrajky, demonštrácie. Odstrániť od moci Putina…

Putin má ale aj po vyše roku vojnovej ekonomiky, uťahovania opaskov, obmedzenia niektorých formálnych slobôd stále takmer 85%-nú podporu obyvateľstva.

V Nemecku sú nevídané štrajky. V doprave, v priemysle, v službách. Lebo reálne prijmy Nemcov klesajú, vysoké vojenské výdavky, protiruské sankcie, drahé energie a umelé pumpovanie peňazí do ekonomiky zvyšuje nezamestnanosť a bankový systém začína haprovať.

Vo Francúzsku sú v uliciach milióny ľudí. Väčšie mestá /Paríž, Bordeau, Lyon…/ svietia do noci od horiacich aut, obchodov, barikád. Francúzi odmietajú ísť do dôchodku neskôr. Neveria Macronovej vláde. Vedia, že rastúce sociálne náklady sa skrátením života ľudí v dôchodku nezmenia. Žiadajú vziať peniaze na dôchodky a sociálne zabezpečenie z výdavkov na armádu a z obnovy normálnych obchodných vzťahov s Ruskom a Čínou.

V Izraeli ľudia odmietajú fašizáciu štátu, odmietajú beztrestnosť vládnych korupčníkov, odmietajú vládou riadené súdnictvo, militantnú religiozitu a vyhrocovanie vzťahov s arabskou menšinou. Žiadajú obnovu predchádzajúcich vzťahov s Ruskom.

V USA občania rekordne nízko /iba z 38%/ veria svojmu prezidentovi. Búria sa proti kriminalizácii „opozičných“ republikánov, najmä ich neformálneho vodcu D.Trumpa. Žiadajú obnovu demokratických práv a prechod od jednostrannej podpory vojny na Ukrajine ku podpore mierových diplomatických riešení a ku normalizácii vzťahov s Ruskom.

Niečo sa vo svete deje. Niečo sa chystá. – Čo to bude ?

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 22:18

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2847860x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie