Založ si blog

Klaus vidí na Ukrajine vojnu USA s Ruskom, NRSR je asi slepecký ústav

Včera sa u nás udialo veľa zaujímavých vecí. Napríklad nezmyselné hlasovanie NRSR o akomsi vyhlásení k agresii Ruska na Ukrajine. A napríklad skvelá beseda „Do kríža“ s moderátorom Daniškom, exprezidentom Klausom, politikom Beblavým a podnikateľom Világim.

Vyhlásenie NRSR o Ukrajine je plné faktografických, logických i politologických nezmyslov. Že vraj „agresia Ruska“ vo februári 2022 nebola ničím vyprovokovaná – akoby 7 rokov ostreľovania Donecka banderovcami, sedem rokov žiadostí RF o ukončenie presunu NATO na Ukrajinu, odstúpenie UA od dvoch minských dohôd, vyhrážky Zelenského získaním jadrových zbraní s doletom do Moskvy a záverečné prípravy banderovcov na ozbrojený útok na Krym /plánovaný na 8.marec 2022/ neboli ničím…

Charta OSN vraj odôvodňuje akúkoľvek našu pomoc UA. – Nie, nie je to pravda. V prípade občianskej vojny /tá je na UA od 2014/ to tak nie je. Pomoc je možná,-ale iba humanitárna a diplomatická a nárokovateľná pre obe strany. Územná celistvosť krajín sveta /a teda aj UA/ je vraj navždy nemenná. Nie nie je. Priklady ? – Kosovo, Cyprus, Guantanámo, Tchajvan, Sýria…Atď. atď. V celom dokumente „nášho“ parlamentu sa vraví ibao obrannej vojne hrdinskej Ukrajiny proti agresívnemu Rusku. Nikde nie je ani slovo americkej a britskej -čoraz väčšej, otvorenejšej a nebezpečnejšej- účasti v boji proti ruským ozbrojeným silám. Nikde ani slovo o čo najskoršom zastavení paľby, o prímerí, o začiatku mierových rokovaní a diplomatickom urovnaní konfliktu. Nikde ani slovo o faktickej vojne USA s Ruskom a o nutnosti rokovania aj – a predovšetkým- medzi nimi dvoma.

Pravdu v dnešnom slovenskom parlamente neuvidíš. Je to t.č. prevažne slepecký ústav. Kto tam chce vidieť pravdu, bude si musieť počkať na nový parlament, ktorý vznikne 1.októbra. V ňom budú mať azda prevahu slovenskí „pravdovidní“ poslanci.

Dovtedy treba za jasnozrivými, reálnymi a racionálnymi postojmi ku konfliktu na Ukrajine chodiť po alternatívnych zdrojoch informácií. Ale zriedkavo a výnimočne aj po stále ešte nezakázaných diskusných reláciách napr. takých, aké ponúka občas ta3 a aj RTVS vo formáte „Do kríža“. Tu bolo včera možné občerstviť sa normálnymi názormi aj na tému konfliktu na UA. A zmyť zo seba kýbel lží, čo na nás včera vyšplechli z NRSR.

Exprezident Klaus to včera povedal presne a jasne. Na UA je geopolitický stret USA a Ruska. Je tam ozbrojený konflikt USA a Ruska, aj keď prevažná väčšina vojakov bojujúcich proti Rusku sú Ukrajinci. Peniaze na vojnu, zbrane na vojnu, vojnový tyl, vojenské informácie, vojenskí velitelia a špecialisti pre „ukrajinskú“ vojnu sú ale z USA /príp.UK/. Preto ide o vojnu Ruska s USA a jeho západnými spojencami. A PRETO TIEŽ TREBA O MIERI ROKOVAŤ PREDOVŠETKÝM NA ÚROVNI USA a RUSKA. Iba takéto rokovanie umožní prejsť od prímeria k dlhodobejšie zameraným mierovým rokovaniam a trvalejšiemu mieru.

Ex-poslanec Beblavý Klausovi vo včerajšej diskusii uznal, že na UA ide o nepriamy zápas USA s Ruskom, ale že tá vojna je stále vojnou ukrajinsko-ruskou. Aj vojny Izraela s Arabmi mali vraj v sebe rozmer konfliktu ZSSR a USA, no podľa Beblavého sa napriek tomu volali vojnami izraelsko-arabskými, nie americko-sovietskymi.

Klaus a ďalší účastníci besedy však Beblavého „úradný“ názor spochybnili: Izrael využíval v boji s Arabmi /na rozdiel od UA/ prevažne vlastné zbrane, vlastný tyl, prevažne vlastné peniaze a hlavne vlastných vojakov. Na strane Izraela nebojovali žiadni americkí, poľskí, britskí…žoldnieri. Operácie Izraela neriadil Pentagon. Rakety a drony nenavádzali na cieľ americké družice či americkí operátori pôsobiaci na území Izraela. Izraelským brigádam nevelili americkí dôstojnici.

Na UA je to inak: bez zapojenia USA a jeho spojencov do vojny proti RF by vojna na Ukrajine za pár hodín skončila úplnou kapituláciou Kyjeva. Vláda v Kyjeve je nesvojprávnym mechanickým nástrojom geopolitických zámerov USA. Vláda v Kyjeve nie je autonómna ani vojensky, ani ekonomicky, ani politicky. – Zastavenie paľby a prímerie môžu zabezpečiť aj ukrajinskí dôstojníci. Rozhodnutie o ňom a rozhodnutie o mierových rokovaniach sa však určite dohodnú iba na priamych rokovaniach USA a Ruska.

Takže takto to tu momentálne máme. Slovenský parlament je ako slepecký ústav. Nevie či nechce vidieť skutočnú realitu na Ukrajine. A tak zatiaľ /do 1.októbra 2023/ musí na Slovensko chodiť starý okuliarnatý „děda“ Klaus, aby nám sformuloval jasný a presný pohľad na vec.

Chvalabohu, že nám to občasné záblesky verejnoprávnosti v RTVS resp. v STV2 aspoň na pár minút sprostredkovávajú. – Keď z toho informačného „cloudu“ nad Slovenskom neprší, nech aspoň kvapká.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2847643x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie