Založ si blog

Konečne máme novú vládu

Dnes bola menovaná nová vláda Roberta Fica. Konečne. Po troch rokoch matovičovsko-hegerovskej hrôzovlády a pol roku virtuálnej pseudo-vlády Čaputovej Odora konečne za vládny stôl „sadla vôľa nášho ľudu“.

Očakávania Slovákov voči ľavicovo-národniarskej vláde sú veľké. Ako vždy, sú vyššie ako možnosti novej vlády. Tá totiž zdedí rovnaké vnútorné sociálno-ekonomické podmienky a rovnaké vonkajšie prostredie, aké mali predchádzajúce vlády. Umenie novej vlády v takýchto danostiach bude umenie možného.

Nová vláda nebude mať veľa bodov, v ktorých by mohla nadviazať na výsledky práce alebo na plány minulej vlády. Napriek tomu si myslím, že kto hľadá, nájde. Keď nie veľké veci tak aspoň ako-tak užitočné maličkosti. Napríklad zavedenie povinnej školskej dochádzky pre deti ukrajinských prisťahovalcov /Bútora/, nástroje na redukciu remišovskej straty eur, prichádzajúcich z Bruselu /Vašáková/, odvolanie neschopného šéfa NBS /Lančarič/, zablkovanie prísunu ukrajinského obilia do SR /Bíreš/, operatívnejšie riešenie problémov s výstavbou nových nemocníc /Palkovič/ atď.

Na druhej strane odpudzujúco pôsobiaci totalitný vyhadzov pre starodemokratického ministra vnútra Šimka by mal byť odstrašujúci príklad toho ako sa nevládne a vládnuť nesmie. Odporne pôsobilo aj bezškrupulózne poslúchanie Bruselu /NATO i EU/ v „našej“ zahraničnej a obchodno-ekonomickej politike.

Dnes je čas blahoželať R.Ficovi a jeho garnitúre k nástupu do štvrtého vládneho obdobia. Je čas zaželať im /ale vlastne najmä nám voličom a občanom/, aby sa im ich práca pri záchrane Slovenska darila a aby krok za krokom vytvorili predpoklady na budúci sociálno-ekonomický rozvoj Slovenskej republiky.

Od zajtra budeme už sledovať prácu novej vlády. Tak ako pri každej vláde bude treba dobré veci aj tejto vlády podporovať a chváliť a problémové činy a súvislosti kritizovať. Môj pohľad na činy novej vlády bude rovnaký ako vždy-cez prizmu národných, kresťanských a ľavicovo-sociálnych hodnôt. Verím, že nová vláda, hlásiaca sa práve k takýmto hodnotám, ponúkne oveľa viac príležitostí k podpore a pochvale ako k výhradám a kritike.

Veľa úspechov a chuti do činorodej práce pre Slovensko, nová naša slovenská vláda !

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871563x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie