Založ si blog

Kedy opozícia a médiá pochvália Ficovu vládu ?

Za tie dva týždne fungovania novej vlády R.Fica a spol. sme vo vystúpeniach bývalých vládnych t.č. opozičných politikov a ich mediálnych poskokov svedkami toľkých vyčudovaností a toľkých absurdností, že by ich nepochopil azda ani prefíkaný a frontovými bojmi ošľahaný major Haluška.

V prvom rade sa opoziční politici a ich médiá nekonečne čudujú, že ministri za Smer, za Hlas a za SNS chcú v praxi napĺňať svoje programy, s ktorými vyhrali voľby. To je teda ale arogancia, – čo si to dovoľujú ? Prečo aj naozaj a v praxi robia to, čo ľuďom avizovali pred voľbami ?

Rozmenené na malé mince, Dolinková chce udržať v prevádzke aj malé vidiecke pôrodnice. Drucker chce prispôsobiť študijné odbory potrebám slovenskej ekonomiky. Raši a Kmec chcú preveriť kam idú európske peniaze a chcú v tom urobiť poriadok. Ráž sa chce pozrieť na príčiny pomalej výstavby diaľnic, Takáč chce bojovať o európske peniaze pre slovenských roľníkov, Suska zaujíma primeranosť trestov za vraždy a za daňové pochybenia, Saková rieši zahraničné investície v netradičných regionoch a rezortoch, Kamenický dáva zo stola návrhy odorovcov a prednostne nebude sanovať dlh ale biedu ľudí, Blanár podporuje ideu samostatnej slovenskej zahraničnej politiky, Tomáš obnovuje projekt 13-teho dôchodku, Taraba vidí životné prostredie nielen v národných parkoch ale aj na zvyšku Slovenska, Šimkovičová sa cíti byť ministerkou kultúry a nie iba ministerkou umenia resp. ministerkou pre otázky bratislavskej hereckej kaviarne; chystá rozdeliť RTVS na rádio a televíziu a pomôcť Matici, Kaliňák odmieta vývoz zbraní a nábojov zo zdrojov armády na Ukrajinu, -nuž a Šutaj-Eštok chce začať očistu polície a nahradiť lipšicovcov vlastnými ľuďmi.

V rámci prirodzených povolebných aktivít nových ministrov sa opoziční politici a ich mediálni spolubojovníci najviac čudujú personálnym zmenám, aké v rámci svojich kompetencií rozbehol minister Šutaj-Eštok. Čudujú sa tomu, že si minister, ktorý voľby vyhral kritikou praktík predchádzajúceho lipšicovsko-matovičovského vedenia polície a OČTK, nechce teraz spolupracovať s tými, ktorých do funkcií dostali Lipšic, Mikulec, Matovič etc. Predstavte si to: Šutaj-Eštok nechce de-čurillovať vyšetrovateľov s pomocou čurillovcov ! Nechce očistiť NAKA od daňkovcov za pomoci Daňka a spol. Nechce sa zbaviť chybných praktík bývalých viceprezidentov PZ za pomoci týchto viceprezidentov samotných. Šutaj-Eštok je taký drzý, že nechce de-hamranizovať políciu za pomoci Hamrana…Absurdné, nepochopiteľne paradoxné.

Naši opoziční politici a novinári by zrejme chceli, keby sa po voľbách, potom, čo do vlády prišli kritici predchádzajúcej vlády nič nestalo. Keby všetko bežalo po starom a keby všade na ministerstvách a v dôležitých inštitúciách zostali ľudia nominovaní tam bývalou, toľko kritizovanou matovičovsko-hegerovskou vládou.

Zmenu bez akejkoľvek zmeny ! – To by asi naši opoziční politici a novinári od Fica a jeho ministrov chceli. Chceli by to už aj preto, lebo potom by mohli na Fica a spol. zaútočiť z druhej strany. Potom by zase mohli ficovcov obviniť z vierolomnosti, z dvojtvárky, z oklamania voličov a z prázdnych predvolebných sľubov.

Opozícii a ich médiám nevyhovieš – Robíš veci v súlade so svojim víťazným volebným programom /v súlade s mienkou väčšiny Slovákov/ a oni jačia, – že sa rúcajú doterajšie základy „liberálnej demokracie“ resp, právneho štátu. Nerobíš to, čo sa nepáči opozícii, médiám a Bruselu, – a oni pištia, že si sa spreneveril svojich vlastných predvolebným sľubom.

-Opozícii a médiám Fico a spol. nikdy nevyhovejú. Keby opozícia a a jej médiá chválili vládu, bolo by to choré. Bude preto najlepšie, aby sa Fico a spol. na opozíciu a médiá zvysoka vykašľali a aby si všetko urobili po svojom. V súlade s víťaznými volebnými programami, s legislatívou a s vôľou väčšiny občanov Slovenska.

PS: Milí psychicky normálni pravičiari , – to si naozaj myslíte, že by Šutaj-Eštok mohol a mal pracovať obkolesený Lipšicom, Hamranom, Čurilovcami, podpredsedami a i. funkcionármi z čias Matoviča ? To by podľa vás bolo v poriadku ? Za to by ste Šutaja-Eštoka pochválili ?

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

maďarsko polícia

Po bombovej hrozbe evakuovali školy aj v susednej krajine

13.05.2024 15:40

Vyhrážky prišli prostredníctvom e-mailu a v jednom prípade telefonicky.

vojna na Ukrajine, Charkov

Fatálne zlyhanie Ukrajiny, či falošná ruská ofenzíva? Čo sa deje v Charkovskej oblasti

13.05.2024 15:00

Blízko ruských hraníc prebiehajú zúrivé bitky, pričom ukrajinskí vojaci sa v početnej nevýhode snažia zadržať ruskú pozemnú ofenzívu, uviedol Zelenskyj.

Russia-Ukraine-War-The Draft

Ukrajinci skáču do rieky smrti, aby sa vyhli frontu. Koľko sa ich už utopilo a čo čaká mužov, ktorých pohraničníci chytia?

13.05.2024 15:00

Branci, ktorí nechcú bojovať, hľadajú všemožné spôsoby úniku do zahraničia. Jeden sa prestrojil za ženu, iní sa odhodlali preplávať rieku.

brusel, eurovoľby,

Mladí Európania, aj Slováci, majú záujem hlasovať v eurovoľbách

13.05.2024 14:33

Európska komisia zverejnila najnovší prieskum Eurobarometra o mládeži a demokracii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2861710x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie