Založ si blog

Prečo treba v RTVS urobiť poriadok

Prečo ? Lebo RTVS nie je seriózna verejnoprávna inštitúcia, ale šíriteľka gýča a v oblasti správ a publicistiky je to obyčajný bulvár a generátor hoaxov a fejkov. Miesto desiatok dôvodov ako pars pro toto iba jeden postreh z dnešných večerných televíznych novín na stv1.

Dnes zasadala koaličná rada súčasnej vládnej koalície. Schvaľovala prvý náčrt programového vyhlásenia vlády /PVV/, ktorý bude pre smer vývoja SR v najbližších 4 rokoch určujúci. Človek by čakal, že sa takáto dôležitá informácia dostane na čelo televízneho spravodajstva a že jej redaktori STV1 venujú primerané pozornosť. – Presne toto by človek čakal od normálnej verejnoprávnej televízie. Na Slovensku by sa ale ničoho podobného nedočkal. V STV1 mávajú a aj dnes mali inú prioritu.

Novinárske esá s STV1 dnes predradili informácii o koaličnej rade a PVV inú bombu. Niekoľko minút sa v humornom, ironicky-výsmešnom štýle venovali okrajovej poznámke podpredsedu NRSR dr. Danka o tom, že by možno stálo za úvahu ponúkať v slovenských reštauráciách tzv. národné menu. Okrajovej poznámky dr. Danka sa už dávnejšie chopili všetci proti-slovenskí zakomplexovaní nedoukovia, Už druhý či tretí deň sa na sociálnych sieťach, v redakčných komentároch či glosách venujú národnému menu ako vrcholnej srande roku 2023.

Keď sa na národnom menu zabávajú adolescenti či nedoukovia na sociálnej sieti, nesvedčí to o ich vysokom IQ, ale v poriadku, na voľačom sa aj títo mentálni atléti zabávať musia. Keď sa ale takáto taľafatka dostáva ako hajlajt do STV1, teda do hlavných správ oficiálneho informačného média, potom je to duchovná úbohosť príslušných verejnoprávnych novinárov. Potom je to smutné zrkadlo ich profesionality.

Nuž, nech sa naši páni novinári nečudujú, že sa v RTVS i na ich pracoviskách zanedlho začne upratovať. Lebo ak sa verejnoprávne médium zasvinilo takýmto úbohým bulvárom, upratovať treba. Vo verejnom záujme treba. Dôsledne a nekompromisne. A bez ohľadu na poplašné kotkodákanie, ktoré takéto upratovanie v našom či celoeurópskom kuríne spôsobí.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Steve Bannon

Trumpov exporadca Bannon neuspel s odvolaním v kauze pohŕdania Kongresom

10.05.2024 16:44

Teraz mu hrozí, že si trest bude musieť odpykať.

Zbraň, pištoľ, náboj, vražda, výstrel

Počas vyučovania na spolužiakov a učiteľa vytiahol atrapu pištole, voči 17-ročnému mladíkovi zakročila polícia

10.05.2024 16:18

Policajti v Trnave predpoludním zasahovali proti 17-ročnému študentovi jednej zo stredných škôl.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

V Česku je na sankčnom zozname, ušiel na Slovensko. PS žiada vnútro konať v prípade proruského špióna

10.05.2024 14:49

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vraj žiadne ohrozenie nevidí a konať nebude.

bytča

Pri Bytči vylovili mŕtvolu muža, údajne mal spútané ruky

10.05.2024 14:32

Obhliadajúca lekárka predbežne nevylúčila cudzie zavinenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2859677x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie