Založ si blog

Komu veriť: analytikovi či herečke ?

V dnešných médiách sa objavili dve vyjadrenia, týkajúce sa protestov opozície proti zákonným úpravám špeciálnej prokuratúry resp. po šimečkovsky: proti „mafiánskemu balíčku“. Iba veľmi stručne:

Bývalá herečka Magda Vásáryová volá ľudí na protivládne mítingy, lebo sa bojí, aby Slovensko neprešlo na „zlú stranu dejín“ a aby sa u nás zachovala „sloboda a demokracia“.

Skúsený analytik, komentátor a publicista Juraj Hrabko nazýva protivládne mítingy šimečkovcov a matovičovcov stretnutiami voličov opozície, ktorí sú stále frustrovaní volebnou porážkou v parlamentných voľbách spred dva a pol mesiaca.

Komu z nich dvoch veriť ? V médiách stále populárnej herečke na dôchodku alebo analytikovi, o ktorého názory je v súčasných mainstreamových médiách stále menší záujem ? Kto má pravdu ? Akí sú „demonštranti“ čo na protivládne zhromaždenia chodia ? Sú to neochvejní bojovníci za demokraciu alebo sú to naopak ľudia bez demokratického zmýšľania, neschopní prijať porážku vo férových demokratických voľbách ?

Alebo iná názorová dichotómia: Za zrušenie špeciálnej prokuratúry sa vyslovil popredný odborník na trestné právo, dekan Právnickej fakulty Doc. JUDr. E.Burda, CSc. Odlišný názor vyslovilo 200 študentov Univerzity Komenského. Aj v tomto prípade vzniká otázka – komu veriť ? Kto je väčšia odborná autorita, kto je kvalifikovanejší, – docent trestného práva alebo študenti ?

Podľa posledného prieskumu verejnej mienky vládne idey sociálnej a národnej spravodlivosti podporuje toľko občanov, že by to dalo 78 resp. 88 poslancov NRSR. Odboj proti súčasnej vláde a liberálno-progresivistickú a konzervatívnu opozíciu podporuje masa voličov, ktorá by poslala do NR SR spolu 62 poslancov. Pomer 88 ku 62 je jasný. – Napriek tomu sa naše médiá hmýria hodnoteniami, akoby ten pomer bol opačný a akoby tých ľudí frustrovaných z volebnej porážky bola ústavná väčšina.

Tak teda neviem. A vy ako ? Komu veríte ? Starnúcej herečke či starnúcemu politickému analytikovi ? Médiám alebo vlastným životným skúsenostiam a vlastnému zdravému rozumu ?

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, Západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00, aktualizované: 07:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871102x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie