Založ si blog

Demonštrácie ? Aké ?Opozícia puká od nafukovania – Ficovci si to ani nevšimli

Včera sa zase 10-15 tisíc porazencov zišlo na nám. SNP, aby si uvoľnilo svoju frustráciu z nedávnej volebnej porážky. Prišlo pár tisíc stratených existencií, čo sa nehanbia schvaľovať praktiky lipšicovsko-matovičovských vrahov, mučiteľov, zločincov. Schvaľovači zločinov Matoviča a Lipšica majú de facto na svojich rukách krv a utrpenie desiatok nezákonne väznených, mučených a dehonestovaných ľudí, ktorých jediným „zločinom“ bolo, že mali iné politické zmýšľanie ako Matovič, Lipšic či Hamran.

V Bratislave sa na „plese upírov“ zúčastnili zhruba 2-4% občanov. Vo vidieckych mestách a mestečkách ešte oveľa menej. 4%-ná menšina sa teda pred Vianocami dosýta vykričala, vyhulákala. Bez rozdrapovania sa typu „Dosť bolo Fica“ by jej asi nechutila ryba, oplátky a ostatné symboly kresťanských sviatkov pokoja a mieru.

Doprajme našej morálne poklesnutej menšine trochu predvianočného adrenalínu. Azda sa tým konečne uvoľní, zbaví nočných mor a obnoví si kontrolu nad svojimi najtemnejšími pudmi. Ak ale nie, – nič sa nedeje. Aj v januári sa dajú zorganizovať čarodejnícke sabathy. Príde obdobie maškarných plesov, fašiangových sprievodov rozmanitých strašidiel. Fanúšikovia Matoviča, Pročka, Hlinu, Šimečku, Cigánikovej a Kolíkovej dostanú ďalšiu príležitosť nafukovať svoju občiansku dôležitosť a môžu pokračovať v protivládnom šaškovaní až do jari.

A čo Ficovci, čo zákonná a demokratická vláda SR ? Veľa si z pouličných radovánok opozície nerobí. Dožičí opozičným lúzerom pár chvíľok na zábavu. Súčasťou demokracie je nielen vláda väčšiny ale aj zhovievavosť a veľkorysosť voči menšinám, Aj keď tu ide o trochu netradičné menšiny. Aj keď tu ide o sympatizantov čurilovských a lipšicovských zločincov. Manifestačné schvaľovanie trestnej činnosti je síce na hrane zákonnosti, ale vláda to prežije. Ficovci sú trénovaní, – oni nejakú tú demonštráciu na SNP prežijú. Ficovej vláde neprekáža rev frustrovancov, Ficovej vláde neprekáža dokonca ani hrubá neslušnosť zo strany novinárov-keď novej vláde nedopriali ani len povestných 100 dní mieru a začali boj proti vláde už hneď v októbri, len čo sa vláda ujala svojej moci.

Miesto 100 dní mieru dostali Ficovci od novinárov, médií, opozičných politikov, šimečkovcov-matovičovcov a iných chrapúňov STO DNÍ zákerných útokov v NRSR či v Bruseli, 100 dní osočovania, 100 dní každodenného mediálneho očierňovania a opľúvania…Ficovcom to nevadí. Sú príliš skúsení aby s tým nerátali.

Čo na toto všetko hovoria normálni slovenskí občania ? Nuž v prvom rade svojou masovou neúčasťou na opozičnej maškaráde de facto vyslovili Ficovej vláde dôveru. Áno, mnohí čakali od Ficovej vlády aj iné kroky: jedna časť /naklonená skôr pellegriniovskej zmierlivosti/ čakala pokojnejší štart. Druhá časť, – najmä voliči mimoparlamentnej Uhríkovej Republiky a Kotlebovej LSNS – naopak očakávala ešte razantnejšie kroky -či už voči domácim zločincom typu Matoviča, Hamrana a Lipšica, -ale najmä voči Bruselu. Mimoparlamentná národniarska názorová skupina, predstavujúca 6-10% slovenských voličov /Republika+LSNS+ ďalšie národniarske skupiny/ je nespokojná s tým, ako zmierlivo sa Fico a spol. snažia vystupovať voči EU, voči NATO. Títo mimoparlamentní národniari nie sú spokojní s tým, že Fico a spol. v Bruseli nepoužili právo veta pri hlasovaní o pomoci Ukrajine, pri hlasovaní o protiruských sankciách a najmä pri hlasovaní o začiatku prístupových rokovaní EU s Ukrajinou.

-Podľa posledného prieskumu verejnej mienky je s Ficovou vládou spokojných 40% a nespokojných 47% voličov. Pri interpretácii tohto údaju treba pripomenúť, že v demokratickej Európe neexistuje krajina, v ktorej by bola s vládou spokojná väčšina respondentov. Nota bene ak ide o vládu, ktorá nemá v médiách žiadnu podporu a novinári na ňu od rána do večera iba kydajú….

Pri interpretácii údajov o spokojnosti s vládou však treba zohľadniť aj to, že ak by sme oných 6-10% národných radikálov pánov Uhríka a Kotlebu pripočítali k umiernenejším Ficovcom, Pellegriniovcom, Dankovcom, dostaneme číslo 46-50% a rady nespokojencov s vládou v súlade s tým poklesnú na 37-41%. Tieto čísla už zhruba zodpovedajú výsledkom merania politických preferencií politických strán a blížia sa slovenskej politickej realite.

Suma sumárum, Ficovej vláde sa napriek istým korekciám darí postupovať vpred. Krok za krokom dosahuje ciele, ktoré si v úvode vládnutia predsavzala. Vláda získala dôveru, schválila si PVV, odobrila 13-te dôchodky, rodičovský dôchodok, pomoc ľuďom pri raste hypotekárnych úverov, zastabilizovala ceny energií, schválila konsolidačné opatrenia, de facto odsúhlasila aj kompetenčný zákon, otvorila parlamentnú /zatiaľ neformálnu a skutočne širokú/ i verejnú diskusiu k reforme trestného práva a právnych inštitúcií a oddneška začala rozpravu k štátnemu rozpočtu. Vláda za krátky čas urobila nesmierne veľa roboty. A pracuje ďalej.

Nečudo, že opozícia skučí od závisti. Nečudo, že sa zúrivo mece ako had, keď mu ktosi stúpi na chvost, breše sťa besný pes v médiách či na námestiach. Vzhľadom na jej morálne a kvalifikačné predpoklady dokonca nečudo, že sa uchyľuje k nepriateľským krokom voči vláde nielen doma ale aj v zahraničí.

-Nech. Opozícia síce breše, ale vládna karavána pokračuje ďalej.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, Západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00, aktualizované: 07:49

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871129x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie