Založ si blog

Keby nie volieb-o vystúpení z NATO a EU do médií neprenikne ani slovo

Vďaka kampani k prezidentským voľbám sa v „našich“ médiách objavili názory, ktoré sú medzi novinármi to najprísnejšie tabu na svete. Objavili sa úvahy o možnosti, ba dokonca potrebnosti vystúpenia Slovenskej republiky z NATO a EU. V originále a bez príkras – o vystúpení SR zo „zločineckej NATO“ a „neokolonialistickej EU“. Priznám sa bez mučenia, – dobre sa mi slobodná verejná diskusia na tieto témy počúva. Ej, veru dobre.

Eventualitu vystúpenia SR z jednej či z oboch organizácií spomínajú v otvorenej či aspoň implicitnej podobe 5 z 11 kandidátov na funkciu slovenského prezidenta. Ktoríže menovite ? Nuž teda:

  • R.Švec
  • M.Kotleba
  • Š.Harabin
  • M.Náhlik
  • A.Danko

Ten naposledy menovaný hovorí o téme najhanblivejšie, no implicitne o tejto eventualite aj on hovorí.

Ak si zrátame preferencie týchto kandidátov, nie je to viac ako 20%. Na druhej strane, pätina tohto voličstva, ak by sa integrovala do jednotnej strany, bola by to asi druhá najsilnejšia politická strana na Slovensku.

No a teraz konečne k veci: predstavte si, že táto na úplnú štátnu suverenitu SR orientovaná názorová skupina Slovákov dlhodobo nemala a nemá v slovenských mienkotvorných a celoplošne sledovateľných médiách ŹIADNE zastúpenie. Druhá najsilnejšia názorová skupina – a v demokratickej vraj názorovo pluralitnej spoločnosti nemá žiadnu slobodu slova. Novinári, médiá túto názorovú skupinu totálne bojkotujú. Novinári sa tvária, že neexistuje. Vytvárajú verejný blud, že sme tu všetci silnými alebo trochu kritickými ale i tak euroatlantistami. A pritom figu borovú-minimálne každý piaty Slovák by NATO a EU najradšej poslal kade ľahšie…

Nie, nebudem sa tu teraz venovať názorom prečo EU a NATO nie, resp. prečo áno. Vážnosť diskusie k tomuto problému je príliš veľká, než aby sa dala odbiť krátkym názorovým článkom. Ja tu mám zatiaľ oveľa skromnejší cieľ-podnietiť rozmýšľanie o tom, ako je možné v demokratickom mediálnom prostredí tak dokonale ignorovať občanov s druhým najčastejším názorom na čosi, čo by malo byť súčasť veci verejnej.

Takže, ešte raz – vyžívam sa v tom, že aspoň v rámci prezidentskej kampane môžem počúvať slobodné uvažovanie o NATO a EU prakticky od každého druhého prezidentského kandidáta. Nie je to bohviečo. Nie je to veľa. Ale aj za to málo – ˇPán Boh zaplať !

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835058x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie