Založ si blog

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ?

Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker….

Zatiaľ je to trochu lepšie. V marci poklesla v SR priemerná cena potravín o 0.5%. Inflácia poklesla na 2,3%, objavili sa kontúry dokončenia diaľnice okolo Ružomberka v roku 2025 /za 1 až 1,5 roka/. Ten Ráž sa nezdá, ale prinútil Váhostav a spol. nasadiť na stavbu 500 pracovníkov /zhruba toľko, čo robí v Paríži na obnove Notre Damme/. Stavebná časť je skoro hotová, technologická napreduje. V tomto roku porastú aj reálne prijmy obyvateľstva. Nezamestnanosť je na technickom minime. Pri aprílovej aukcie štátnych dlhopisov poklesli marcové úroky na 3.1-3,5 %. Aktuálne vzrástli na svetových burzách plyn a ropa. Tu sú však možnosti vlády SR veľmi obmedzené. Ak by mal Fico odvahu vycestovať do Moskvy a tvorivejšie interpretovať sankcie EU, to by potom boli u nás iné ceny. Sme však v sankčnej EU, takže… Celkom dobré správy aj pre voličov našej opozície. Alebo nie ?

-Veruže nie. Lebo opozičné médiá a opoziční politici si i v tých zdanlivo dobrých správach napokon nájdu nejaké tie čertove kopýtka. Bol by v tom čert, aby si voľačo nenašli.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836362x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie